Peste 2.000 de credincioşi catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală - GALERIE FOTO

Peste 2.000 de credincioşi catolici au participat, duminică, la procesiunea organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, la finalul căreia a fost celebrată Liturghia de Florii în Catedrala "Sfântul Iosif" şi a fost citit mesajul Papei Francisc, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului.

317 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de credincioşi catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală - GALERIE FOTO

Peste 2.000 de credincioşi catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Procesiunea de Florii a început la ora 14.00, la Biserica franceză "Sacre Coeur", credincioşii romano-catolici, printre care mulţi tineri, toţi preoţii din parohiile bucureştene, călugări şi călugăriţe din comunităţile religioase locale, mergând spre Catedrala "Sfântul Iosif" pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot.

În fruntea procesiunii, tinerii au purtat "Crucea", simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, celebrată în Duminica Floriilor şi instituită de către Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1985, care a ajuns în acest an la cea de a XXIX-a ediţie. Pe tot parcursul procesiunii, preoţii şi credincioşii au intonat cântece religioase, în amintirea intrării triumfale a lui Isus în Ierusalim.

GALERIE FOTO

La sfârşitul procesiunii, a fost celebrată Liturghia de Florii în Catedrala "Sfântul Iosif", prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu.

În cadrul Sfintei Liturghii din Catedrala "Sfântul Iosif", în semn de unitate cu tinerii din lumea întreagă, a fost citit mesajul pe care Papa Francisc l-a adresat tinerilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an.

"Tinerii care-l aleg pe Cristos sunt puternici, se hrănesc din cuvântul său şi nu se «îndoapă» cu alte lucruri! Să aveţi curajul să mergeţi împotriva curentului! Să aveţi curajul adevăratei fericiri! Spuneţi nu culturii provizoriului, a superficialităţii şi a rebutului, care nu vă consideră în măsură să asumaţi responsabilităţi şi să înfruntaţi marile provocări ale vieţii", potrivit mesajului Papei Francisc, citit de unul dintre tinerii prezenţi la procesiune.

Cu Duminica Floriilor, credincioşii catolici intră în Săptămâna Sfântă. În acest an, ortodocşii şi catolicii vor serba împreună Paştele, pe 20 aprilie.

În urmă cu o zi, şi credincioşii ortodocşi au participat la un pelerinaj de Florii în Capitală, care a avut loc de la Mănăstirea "Radu Vodă" la Catedrala Patriarhală.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici