Peste 460 de posturi de medici şi asistenţi medicali, scoase la concurs în spitalele din Capitală

Peste 460 de posturi de medici şi asistenţi medicali vor fi scoase la concurs în spitalele din Capitală, în Spitalul Floreasca fiind necesare 31 de locuri, la SUUB 25, la Spitalul "Marie Curie" 20, iar la IOMC, Institutul "Matei Balş" şi cel de boli digestive şi transplant hepatic câte 18.

8570 afișări
Imaginea articolului Peste 460 de posturi de medici şi asistenţi medicali, scoase la concurs în spitalele din Capitală

Peste 460 de posturi de medici şi asistenţi medicali, scoase la concurs în spitalele din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii a postat, luni seară, pe site-ul instituţiei, lista posturilor care vor fi scoase la concurs de către MS şi autorităţile locale care au spitale în administrare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Capitală vor fi scoase la concurs 464 de posturi, din care 172 pentru medici (18 în ultimul an de rezidenţiat, 132 medici specialişti, 22 medici primari), opt pentru farmacişti, 232 pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, 49 pentru persoanl sanitar mediu şi trei posturi de şofer pe autosanitară sau ambulanţier.

Cele mai multe posturi, respectiv 31, sunt scoase la concurs de către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, care are nevoie de 20 de medici, alte 10 locuri fiind pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, iar unul pentru personal mediu auxiliar.

Şi Spitalul Univeristar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) are nevoie de 25 de posturi, dintre care 11 pentru medici, 10 pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, alte patru locuri fiind pentru personalul auxiliar.

La Spitalul "Marie Curie" vor fi scoase la concurs 20 de posturi, din care şapte pentru medici, nouă pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare, trei pentru personal mediu auxiliar şi unul pentru şofer/ambulanţier.

Institutul Oncologic scoate la concurs 19 posturi, dintre care şapte pentru medici, nouă pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare şi trei pentru personal mediu auxiliar.

Alte trei institute -Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului (IOMC), Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi Institutul de Boli Digestive şi Transplant Hepatic Fundeni - au nevoie de câte 18 posturi, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" scoate la concurs 17 posturi, Spitalul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" 16 posturi, iar Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" şi Institutul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni câte 15 locuri.

La Institutul de Boli Cardiovasculare şi la Institutul Naţional de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie vor fi scoase la concurs câte 14 posturi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 13, la Institutul de Boli Neurologice şi Neurovasculare -12, la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila, Spitalul Colentina, Spitalul de Ortopedie "Foişor", Spitalul Filantropia - câte 11, iar Spitalul Colţea, Institutul "N. Paulescu" şi Institutul Clinic Fundeni au nevoie de câte 10 locuri.

Alte unităţi sanitare din Capitală au nevoie de mai puţin de zece posturi, printre acestea fiind şi Spitalul "Panait Sârbu" (Maternitatea Giuleşti), unde în 16 august a avut loc un incendiu. La Spitalul "Panait Sârbu" vor fi scoase la concurs cinci posturi, două pentru medici şi trei pentru personal sanitar mediu şi asistenţi medicali cu studii superioare.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, în şedinţa Guvernului din 18 august, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, însă premierul a spus atunci că nu se poate debloca decât un post la şapte eliberate, ceea ce înseamnă 1.000, iar eventuale suplimentări vor trebui negociate în toamnă cu FMI.

În 9 septembrie Ministerul Sănătăţii anunţa că peste 3.000 de posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate până la sfârşitul anului.

Propunerea ministrului Sănătăţii de deblocare a posturilor a fost făcută în urma incendiului care a avut loc în 16 august, la Secţia de Terapie Nou-Născuţi de la Maternitatea Giuleşti, în urma căruia cinci bebeluşi au murit şi şase au fost răniţi grav.

Posturile în sănătate au fost blocate din 1 ianuarie 2009, iar de atunci numărul angajaţilor a scăzut continuu, mulţi dintre aceştia solicitând ieşirea din sistem. Managerii spitalelor au atras atenţia în repetate rânduri asupra faptului că, din cauza blocării posturilor, o asistentă medicală trebuie să se ocupe de mulţi pacienţi şi nu poate face faţă solicitărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici