Peste 700 de candidaţi au dat examenul de rezidenţiat la Timişoara. Mulţi dintre viitorii medici vor să plece din ţară - GALERIE FOTO

Peste 700 de absolvenţi ai Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut, duminică, concursul de intrare în rezidenţiat la Timişoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3090 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de candidaţi au dat examenul de rezidenţiat la Timişoara. Mulţi dintre viitorii medici vor să plece din ţară - GALERIE FOTO

Peste 700 de candidaţi au dat examenul de rezidenţiat la Timişoara. Mulţi dintre viitorii medici vor să plece din ţară - GALERIE FOTO

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

La Timişoara, concursul de intrare în rezidenţiat a avut loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”.

Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al insitutuţiei, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că s-au înscris 730 de candidaţi, 559 fiind absolvenţi de Medicină, 123 de Medicină Dentară şi 48 de Farmacie.

“Nu au fost semnalate incidente, s-au înregistrat în jur de 15 absenţe. În general, cei care au susţinut examenul sunt absolvenţii noştri, plus din judeţele limitrofe avem candidaţi care în anii trecuţi nu au luat examenul: Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi. Lucrările se corectează aici, dar ierarhizarea la Bucureşti. Se trimit rezultatele la Bucureşti şi ministerul le va amesteca şi pondera şi va face o ierarhie pe întreaga ţară”, a explicat Andrei Motoc.

Printre cei care au susţinut concursul de rezidenţiat la Timişoara se numără şi Anca. Tânăra a terminat Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca, dar îşi doreşte să prindă un loc de medic rezident în specialitatea boli infecţioase la Spitalul “Victor Babeş”.

“Examenul nu a fost foarte greu, mai uşor decât mă aşteptam, dar te oboseşte aşteptarea asta. Părinţii mei s-au mutat la Timişoara şi de aceea îmi doresc să prind un post în oraş. Am luat peste 8 la examen, rămâne de văzut unde o să intru. Deocamdată, vreau să încep să fac rezidenţiatul în ţară, dar nu exclud posibilitatea de a pleca în străinătate”, a povestit Anca.

Pe de altă parte, Diana a terminat Facultatea de Medicină Dentară la Timişoara şi îşi doreşte să profeseze în ţară.

“Examenul mi s-a părut destul de greu, au fost foarte multe întrebări de rezolvat, plus că durează mult, stai patru ore în examen. Suntem de la ora 08.00 aici. Îmi doresc să merg pe Ortodonţie, să rămân la Timişoara”, a spus Diana.

La nivel naţional, peste 6.000 de absolvenţi s-au înscris la concursul de intrare în rezidenţiat. Concursul s-a desfăşurat în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare naţională pentru fiecare domeniu.

Locurile şi posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidenţiat, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici