Peste un sfert din cele 10.500 de apeluri la Ambulanţă în ultimele două zile, căzuţi în stradă din cauza căldurii

Serviciile de Ambulanţă şi SMURD din România au înregistrat, în intervalul 7-9 august, 10.671 apeluri, din care 277 pentru căzuţi în stradă, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

24 afișări
Imaginea articolului Peste un sfert din cele 10.500 de apeluri la Ambulanţă în ultimele două zile, căzuţi în stradă din cauza căldurii

Peste un sfert din cele 10.500 de apeluri la Ambulanţă în ultimele două zile, căzuţi în stradă din cauza căldurii (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În ultimele zile au fost 10.671 apeluri la Ambulanţă şi SMURD, cu 277 cazuri de căzuţi în stradă şi niciun deces. Cele mai multe cazuri de căzuţi în stradă au fost în Capitală, cu 49, şi Cluj cu 37", a precizat Oana Grigore.

Ea a mai spus că, în legătură cu cele şapte decese anunţate de către Spitalul Judeţean Constanţa ca fiind cauzate de căldură, Ministerul Sănătăţii a cerut necropsia cadavrelor pentru a vedea dacă este reală informaţia.

"Ministerul Sănătăţii nu are nicio informaţie care să confirme existenţa vreunui deces cauzat de căldură. Din acest motiv, am cerut necropsia cadavrelor şi aşteaptăm diagnosticul în aceste cazuri. În acest context, precizăm că până luni, nu au fost raportate decese cauzate de caniculă", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF) a înregistrat luni, până la ora 15.00, 459 de solicitări, dintre care 233 urgenţe, cu 49 de căzuţi în stradă şi 62 lipotimii şi sincope, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, managerul Serviciului, Alis Grasu.

"Avem multe solicitări, dar niciun deces. Ca să pui diagnostic de deces «cauză de caniculă», trebuie să faci dovada că respectivul cadavru avea 41 de grade la deces şi deshidratare severă", a precizat managerul SABIF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici