PF Daniel: Radu Vasile a susţinut intens cooperarea dintre stat şi biserică

PF Daniel a transmis joi un mesaj de condolenţe familiei lui Radu Vasile, în care menţionează că acesta a susţinut cooperarea dintre stat şi biserică şi a avut un rol important în organizarea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România.

118 afișări
Imaginea articolului PF Daniel: Radu Vasile a susţinut intens cooperarea dintre stat şi biserică

PF Daniel (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Am primit cu întristare vestea trecerii din această viaţă a distinsului om de stat Radu Vasile, personalitate marcantă a vieţii politice româneşti, senator în Parlamentul României, în perioada 1992 -2004 şi prim-ministru al Guvernului României, între anii 1998 - 1999. Profesor universitar de o ţinută academică recunoscută, domnul Radu Vasile va rămâne în conştiinţa românilor ca o personalitate politică dăruită total crezului său de viaţă şi activitate neobosită pentru demnitatea şi prosperitatea poporului român", arată PF Daniel în mesajul de condolenaţe.

Patriarhul vorbeşte şi despre faptul că Radu Vasile a fost un apropiat al bisericii şi a organizat vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România (7 - 9 mai 1999), prima vizită a unui suveran pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

"Apropiat al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Radu Vasile a înţeles rolul important al acesteia în societatea românească iar, în calitate de premier al României, a susţinut intens cooperarea dintre stat şi biserică. De asemenea, domnul Radu Vasile, ca prim-ministru al Guvernului României, a avut o contribuţie importantă la organizarea vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România (7 - 9 mai 1999), prima vizită a unui suveran pontif într-o ţară majoritar ortodoxă", arată PF Daniel.

În încheiere, Patriarhul Daniel se roagă pentru alinare şi putere sufletească pentru familia îndoliată.

"În acest ceas de întristare, ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să odihnească sufletul robului său Radu Vasile în lumina iubirii veşnice a Preasfintei Treimi, iar familiei îndoliate şi tuturor celor care l-au cunoscut şi preţuit să le dăruiască alinare şi întărire sufletească", a mai spus patriarhul României, în mesajul de condoleanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici