PICCJ: 60 de focoase găsite în lăzi, într-o fântână secată, alte 19 într-un sac, în pădurea Chitila

Trei lăzi cu 60 de focoase au fost găsite sigilate într-o fântână secată de la marginea pădurii Chitila, cea de-a patra ladă, deschisă, era pe o stradă din Chitila, 19 dispozitive din aceasta fiind găsite într-un sac de rafie în arbuştii din pădure, focosul care lipseşte fiind căutat de anchetatori.

691 afișări
Imaginea articolului PICCJ: 60 de focoase găsite în lăzi, într-o fântână secată, alte 19 într-un sac, în pădurea Chitila

60 de focoase găsite în lăzi, într-o fântână secată, alte 19 într-un sac, în pădurea Chitila

Cele patru lăzi cu focoase furate sâmbătă dintr-un tren ce trebuia să ajungă în Bulgaria au fost găsite luni, în apropierea staţiei CFR Chitila, în baza unor date şi informaţii obţinute de procurori militari şi echipele operative din cadrul anchetei, se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Din documentele ridicate şi verificate de procurori a rezultat că în cele patru lăzi se aflau în total 80 de focoase, câte 20 în fiecare ladă. Anchetatorii au găsit 79 din cele 80 de focoase dispărute.

Trei dintre lăzi au fost găsite într-o fântână părăsită (secată), între hăţişurile de la marginea pădurii, la aproximativ patru kilometri de localitate, şi nu prezentau urme de forţare, fiind sigilate cu bandă, a precizat Parchetul instanţei supreme.

"De menţionat că aceste lăzi sunt din lemn şi în interiorul lor se află cutii din metal (zinc), iar în interiorul acestora, dispozitivele militare (focoasele)", potrivit sursei citate.

Cea de-a patra ladă a fost găsită pe o stradă din localitatea Chitila şi prezenta urme de ardere a părţii din lemn. Anchetatorii au constatat că aceasta a fost deschisă, iar din interior au fost furate cele 20 focoase. Dintre acestea, 19 focoase au fost găsite într-un sac de rafie, în zona unor pâlcuri de arbuşti din pădurea Chitila.

"Un singur focos nu a fost găsit până în prezent, sens în care căutările sunt continuate în toată zona, prin periere bucată cu bucată, întrucât detectorul de metale nu este eficient, având în vedere materialul de natură neferoasă din care este confecţionat acesta", se mai arată în comunicatul citat.

În cadrul cercetărilor au fost efectuate planşe foto şi s-au prelevat urme în vederea valorificării acestora din punct de vedere criminalistic.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind dispariţia celor patru lăzi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 17 iulie 2011, începerea urmăririi penale «in rem», sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în dauna avutului privat şi rupere de sigilii", informea, luni, Ministerul Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici