Mecanicul şi mecanicul-ajutor al trenului din care au dispărut focoasele au fost concediaţi

Mecanicul şi mecanicul-ajutor al trenului din care au dispărut focoasele au fost concediaţi, motivul fiind sustragerea unei cantităţi de motorină, ceea ce a însemnat o încălcare a sarcinilor de serviciu, conform unui comunicat al CFR Marfă, remis, luni seară, agenţiei MEDIAFAX.

636 afișări
Imaginea articolului Mecanicul şi mecanicul-ajutor al trenului din care au dispărut focoasele au fost concediaţi

Mecanicul şi mecanicul-ajutor al trenului din care au dispărut focoasele au fost concediaţi (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

CFR Marfă SA " a constituit o comisie care a demarat o anchetă internă pentru a verifica modul în care au fost îndeplinite atribuţiile de serviciu de către angajaţii societăţii în legătură cu circulaţia trenului numărul 91950 ce transporta obiecte de natură militară cu destinaţia Bulgaria", se spune în comunicat.

Investigaţia " a scos la iveală" că "personalul de locomotivă, compus din mecanic de locomotivă şi mecanic ajutor de locomotivă, a sustras o cantitate de 75 litri motorină, încălcând astfel sarcinile de serviciu".

În consecinţă, "conducerea CFR Marfă a dispus măsuri de recuperare a pagubelor şi desfacerea disciplinară a contractelor de muncă ale mecanicului de locomotivă şi mecanicului ajutor de locomotivă ce au efectuat transportul, începând cu data de astăzi, 18 iulie 2011", se mai spune în comunicatul conducerii societăţii de transport feroviar.

Trei lăzi intacte cu focoase şi alta desfăcută cu obictele cu specific militar ce au fost furate sâmbătă dintr-un tren, au fost găsite, luni, într-un depozit părăsit din Chitila, informează surse oficiale.

Potrivit surselor citate, autorităţile au descoperit trei lăzi cu focoase, din cele patru furate sâmbătă dintr-un tren, care trebuia să ajungă în Bulgaria. O a patra ladă desfăcută şi cu focoase împrăştiate a fost găsită în acelaşi loc, autorităţile judiciare făcând constatarea la faţa locului, pentru a stabili dacă toate obictele au fost recuperate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici