Pivniceru: Refuz să cred informaţiile despre Bălan şi Sâmpetru. Cred că e doar un scandal mediatic

Judecătorul Mona Pivniceru, membru al CSM, spune că refuză să creadă informaţiile referitoare la anchetarea procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru, precizând că la acest moment nu se vorbeşte despre fapte care ar fi fost săvârşite de către cei doi, ci este doar un scandal mediatic.

1111 afișări
Imaginea articolului Pivniceru: Refuz să cred informaţiile despre Bălan şi Sâmpetru. Cred că e doar un scandal mediatic

Pivniceru: Refuz să cred informaţiile despre Bălan şi Sâmpetru. Cred că e doar un scandal mediatic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ca să pot comenta trebuie să am date despre fapte. La acest moment avem doar un scandal mediatic fără fond. Refuz să-mi imaginez că în secolul XXI demnitarilor de stat le poţi asculta telefoanele fără autorizaţie", a afirmat Pivniceru.

Ea a mai spus că la acest moment nu este cunoscută natura acuzaţiilor care li se aduc celor doi procurori, existând doar o "agitaţie" din partea presei.

Pivniceru a precizat că procurorul Bălan este stupefiat şi că nu ştie acuzaţiile care i se aduc, iar la acest moment se află în biroul său.

La rândul său, judecătorul Cristi Danileţ, membru CSM, a spus că judecătorii şi procurorii au fost aleşi de alţi magistraţi, şi nu au fost numiţi politic, astfel că apropierea acestora de un anumit partid ar fi "periculoasă".

El a precizat că membrii CSM trebuie să fie ţinuţi la distanţă de aceste jocuri politice.

Întrebat dacă ştie că ar fi şi alţi membri CSM care şi-ar fi negociar funcţii, Danileţ a spus că nu are astfel de informaţii, dar că dacă s-ar confirma acest lucru ar fi "dezastruos".

Danileţ a mai spus că o majoritate a CSM a cerut marţi ca în perioada interimatului de la Cotroceni să nu fie făcute numiri la conducerile DNA şi Ministerului Public.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţă că a încuviinţat, marţi, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM, ambii având calitatea de învinuiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici