POLEIUL face victime în Capitală: Zeci de persoane cu fracturi şi traumatisme după ce au căzut/ Pompierii şi dispecerii, chemaţi din libere ca să facă faţă sutelor de solicitări

Solicitările la Ambulanţă pentru fracturi, din cauza poleiului, continuă în Capitală. De vineri dimineaţă până sâmbătă dimineaţă, 43 de persoane au prezentat luxaţii, fracturi şi entorse, iar 12 persoane au prezentat traumatisme ale feţei şi capului în urma căzăturilor.

780 afișări
Imaginea articolului POLEIUL face victime în Capitală: Zeci de persoane cu fracturi şi traumatisme după ce au căzut/ Pompierii şi dispecerii, chemaţi din libere ca să facă faţă sutelor de solicitări

POLEIUL face victime în Capitală: Zeci de persoane cu fracturi şi traumatisme după ce au căzut/ Pompierii şi dispecerii, chemaţi din libere ca să facă faţă sutelor de solicitări

UPDATE ora 14.33: Pompierii şi dispecerii, chemaţi din libere ca să facă faţă sutelor de solicitări

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au fost chemaţi din turele libere, sâmbătă, existând, la momentul transmiterii ştirii, peste 450 de solicitări din partea oamenilor preluate în regim de urgenţă.

"Pentru scurtarea timpului de răspuns, dar şi din cauza numărului mare de intervenţii, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenţie, cu pompieri din turele libere, dar şi cu dispeceri, dat fiind şi numărul mare de apeluri primite din partea cetăţenilor", anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Sâmbătă, între 07:00-13:00, au fost preluate 750 de solicitări în Bucureşti şi 40 în judeţul Ilfov.

La ora transmiterii ştirii, la dispeceratul ISU B-IF sunt înregistrate peste 450 de solicitări, care sunt preluate în regim de urgenţă.

Preluarea cazurilor se realizeză din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunităţile proprii.

Intervenţiile se fac cu sprijinul Brigăzii Rutiere, pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil sau autoturisme.

Zeci de persoane cu fracturi şi traumatisme după ce au căzut din cauza poleiului

„În ultimele 24 de ore (de vineri dimineaţă până sâmbătă dimineaţă – n.r.) 43 de persoane au solicitat Serviciul de Ambulanţă după ce au căzut din cauza poleiului şi au prezentat luxaţii, entorse şi fracturi, iar 12 persoane au prezentat traumatisme ale capului şi feţei prin cădere”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Alis Grasu, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov.

Meteorologii au emis, vineri seară, cod portocaliu de polei pentru Capitală, care a fost valabil de la ora 21:00 şi până sâmbătă, la ora 3:00 dimineaţa. Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat au fost depuneri semnificative de polei.

Meterorologii au anunţat ploi, polei, vânt, ceaţă şi temperaturi de minus 1 - 0 grade în Bucureşti, până duminică dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici