Poliţia a lansat o anchetă în cazul vandalizării Monumentului Secuilor Martiri din Tg. Mureş

  • Poliţiştii din Tg.Mureş au început o anchetă în cazul vandalizării Monumentului Secuilor Martiri. Încă de vineri seara, ei au deschis un dosar penal de distrugere.
  • Monumentul din Tg. Mureş a fost vandalizat de persoane necunoscute care l-au vopsit în culorile steagului tricolor.
666 afișări
Imaginea articolului Poliţia a lansat o anchetă în cazul vandalizării Monumentului Secuilor Martiri din Tg. Mureş

Poliţia a lansat o anchetă în cazul vandalizării Monumentului Secuilor Martiri din Tg. Mureş

Monumentul Secuilor Martiri din Tg. Mureş a fost vandalizat vineri seara de persoane necunoscute. Acestea au vopsit monumentul cu culorile steagului tricolor.

Primarul oraşului Tg.Mureş, Soós Zoltán, a anunţat că monumentul a fost vandalizat şi le-a cerut cetăţenilor să nu răspundă provocărilor.

„Cu puțin timp în urmă am aflat că autori necunoscuți au vandalizat Monumentul Secuilor Martiri. Târgumureşenii nu mai pot fi divizați, deşi unii nu renunță. Să nu ne lăsăm păcăliți de cei care ne vor răul. Oraşul nostru se poate dezvolta doar dacă nu lăsăm loc provocărilor pe bază etnică”, a anunţat primarul Soós Zoltán, vineri seara, pe Facebook.

Imediat după vandalizare, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Tg. Mureş au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. Ei au fost sesizaţi cu privire la faptul că o secţiune a monumentului Secuilor Martiri, situat pe strada Secuilor Martiri, din municipiul Târgu Mureş, a fost vopsită în culorile roşu, galben şi albastru şi încearcă să-i găsească pe autori.

Monumentul Secuilor Martiri a fost inaugurat în 1875 pentru a aduce omagiu revoluţionarilor complotului anti-habsburgic executaţi în 1854. Monumentul a devenit de-a lungul timpului unul din reperele oraşului Tg.Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici