Poliţia Braşov verifică sesizări privind "pomeni electorale" la restaurant

Poliţia Judeţeană Braşov a fost sesizată, în cursul săptămânii trecute, cu privire la patru cazuri de "pomeni electorale" constând în mese pentru sute de persoane organizate la restaurante, sesizările, aflate în curs de cercetare, fiind atât din partea USL, cât şi a reprezentanţilor ARD.

121 afișări
Imaginea articolului Poliţia Braşov verifică sesizări privind "pomeni electorale" la restaurant

Poliţia Braşov verifică sesizări privind "pomeni electorale" la restaurant (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto Arhiva)

De la începutul campaniei electorale, Poliţia Braşov a primit şapte sesizări privind incindete electorale, respectiv trei în legătură cu afişajul sau distrugerea unor bannere sau afişe şi patru legate de mită electorală constând în oferirea de mese la restaurant sau în cadrul unui miting electoral.

"În toate aceste cazuri soluţia va fi oferită prin Parchetul Judecătoriei Braşov, în prezent sesizările fiind în curs de cercetare", a spus, luni, într-o conferinţă de presă, comisar-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

Primul caz de "pomană" electorală" a fost sesizat în 20 noiembrie, în Apaţa, unde circa 300 de persoane, în principal cetăţeni de etnie romă, au fost invitaţi la un local unde au primit mâncare şi băutură din partea unei alianţe politice.

În 23 noiembrie au fost semnalate alte două cazuri la două restaurante din Braşov, la care au participat câteva sute de persoane.

De asemenea, sâmbătă a mai fost sesizat un caz asemănător, la un miting electoral din cartierul Noua din Braşov, unde participanţii puteau cumpăra, cu 1 leu, o porţie de gulaş şi un pahar de vin.

"Aceste cazuri trebuie verificate. Majoritatea spun că a fost vorba despre o întîlnire cu membrii partidului", a mai spus Naghi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici