Poliţia cercetează un accident de muncă în cazul cortului doborât de furtună. Ce spune Primăria Sectorului 3 despre autorizaţia cortului

Poliţiştii Secţiei 12 din Capitală fac cercetări în cazul rănirii mai multor persoane în timpul furtunii de joi, după ce un cort aflat în zona Baba Novac din sectorul 3, în care se desfăşura un târg de haine, a fost smuls de vânt, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Capitalei.

610 afișări
Imaginea articolului Poliţia cercetează un accident de muncă în cazul cortului doborât de furtună. Ce spune Primăria Sectorului 3 despre autorizaţia cortului

Poliţia cercetează un accident de muncă în cazul cortului doborât de furtună. Ce spune Primăria Sectorului 3 despre autorizaţia cortului (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Sursele citate au precizat că poliţiştii Secţiei 12 cercetează un accident de muncă, deoarece una dintre victime era angajată a unei societăţi comerciale care avea stand la târgul respectiv.

Poliţiştii verifică, împreună reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, dacă victima era angajată în mod legal şi dacă i s-a făcut instructajul pentru protecţia muncii.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a anunţat, joi după-amiază, că în urma prăbuşirii unui cort din zona străzii Baba Novac, în care era organizat un târg de haine, au fost rănite patru persoane. Una dintre acestea a fost internată în comă la Spitalul "Sfântul Pantelimon".

Primăria Sector 3: Cortul prăbuşit în zona Baba Novac, autorizat să funcţioneze şi avizat urbanistic

Cortul prăbuşit joi după-amiază, în timpul unei vijelii, în zona străzii Baba Novac era amplasat pe un teren privat şi avea autorizaţie de funcţionare şi aviz urbanistic, iar panoul publicitar din Piaţa Unirii care a lovit o persoană era amplasat fără autorizaţie, potrivit Primăriei Sectorului 3.

"Cortul a fost amplasat pe un teren privat, de către o firmă privată. Societatea SC Amplus Internaţional LTD SRL a obţinut avizul de urbanism în data de 18 februarie 2013, cu valabilitate până în 24 iunie 2013, societatea având şi autorizaţie de funcţionare", au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Sectorului 3.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a anunţat, joi după-amiază, că în urma prăbuşirii cortului din zona străzii Baba Novac, în care era organizat un târg de haine, au fost rănite patru persoane. Una dintre acestea a fost internată în comă la Spitalul "Sfântul Pantelimon".

În legătură cu panoul publicitar amplasat în zona Pieţei Unirii, care a lovit o persoană, reprezentanţii administraţiei publice a Sectorului 3 au precizat acesta nu era autorizat, în prezent angajaţii Primăriei desfăşurând o anchetă pentru a stabili cine este proprietarul.

"Panoul care a accidentat o persoană în zona Pieţei Unirii nu avea autorizaţie, era pus ilegal. Primăria Sectorului 3 desfăşoară o anchetă pentru a stabili cine era proprietarul structurii publicitare. În legătură cu celelalte panouri, administraţia publică a Sectorului3 are dreptul legal de a le autoriza funcţionarea", a mai precizat sursa citată.

Structurile publicitare prăbuşite în zona Pieţei Unirii, care au provocat victime în timpul furtunii de joi, au fost desfiinţate prin dispoziţie de primar general, însă, după scurt timp, au fost reamplasate cu avize sau autorizaţii emise de Primăria Sectorului 3, informa municipalitatea într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX joi seara.

"Referitor la structurile publicitare prăbuşite în zona Pieţei Unirii, care au provocat victime, Direcţia Control din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a efectuat verificări asupra legalităţii amplasării acestora. Astfel, s-a constatat că aceste structuri au fost amplasate cu aprobarea Primăriei Sectorului 3 şi, deşi în repetate rânduri, aceste structuri publicitare tip prismă au fost desfiinţate pe cale administrativă prin Dispoziţie de Primar General, acestea au fost reamplasate după scurt timp cu avize/autorizaţii emise de catre primăria de sector", se arata în comunicatul municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici