Poliţişti şi jandarmi fac 13 percheziţii în judeţele Argeş şi Dâmboviţa la şase suspecţi de fraudă

Peste o sută de poliţişti şi jandarmi fac, vineri dimineaţă, 13 percheziţii în judeţele Argeş şi Dâmboviţa, în cazul a şase persoane suspectate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals, care ar fi provocat un prejudiciu de 2.000.000 de lei.

182 afișări
Imaginea articolului Poliţişti şi jandarmi fac 13 percheziţii în judeţele Argeş şi Dâmboviţa la şase suspecţi de fraudă

Poliţişti şi jandarmi fac 13 percheziţii în judeţele Argeş şi Dâmboviţa la şase suspecţi de fraudă (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, 11 descinderi au loc în Argeş, iar două în Dâmboviţa, primele date arătând că suspecţii preluau comenzi de transport intern şi internaţional de mărfuri de pe bursa de transport şi vindeau mărfurile sub preţul lor, utilizând acte şi numere de înmatriculatre false la autovehiculele folosite.

În fapt, în perioada martie - iulie 2013, suspecţii, constituiţi într-un grup infracţional, ar fi înfiinţat mai multe societăţi comerciale, operatori pe bursa de transport, şi ar fi indus în eroare mai mulţi furnizori de mărfuri prin preluarea unor comenzi de transport intern şi internaţional. După intrarea în posesia mărfurilor, respectiv frigidere, profile metalice, bobine, transformatoare, obiecte sanitare etc., suspecţii ar fi procedat la deturnarea acestora, depozitându-le în spaţii proprii şi, ulterior, le-ar fi valorificat la preţuri subevaluate.

Pentru realizarea întregii activităţi infracţionale, suspecţii ar fi utilizat documente de identitate şi de transport falsificate, precum şi autovehicule cu numere de înmatriculare false.

Prejudiciul creat prin comiterea infracţiunilor înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals este estimat la aproximativ 2.000.000. lei.

La ora transmiterii acestei ştiri, descinderile sunt în desfăşurare, iar cele şase persoane suspectate urmează să fie aduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş pentru audieri.

Suportul de specialitate al acţiunii este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar dosarul penal este instrumentat de IPJ Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

În acţiune sunt angrenaţi peste o sută de poliţişti, sprijiniţi de jandarmi din cadrul IJJ Argeş şi IJJ Dîmboviţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici