Ponta, despre numirea lui Morar la Curtea Constituţională: E dreptul lui Băsescu să-l numească

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, de jurnalişti, despre desemnarea lui Daniel Morar în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, el evitând să se pronunţe, arătând doar că este vorba despre dreptul preşedintelui Traian Băsescu de a numi, aşa cum numesc şi Camera şi Senatul.

245 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre numirea lui Morar la Curtea Constituţională: E dreptul lui Băsescu să-l numească

Ponta, despre numirea lui Morar la Curtea Constituţională: E dreptul lui Băsescu să-l numească (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"E dreptul preşedintelui de a numi, aşa cum numeşte şi Camera şi Senatul", a precizat Ponta.

Întrebat dacă numirea lui Morar la Curtea Constituţională i se pare normală, având în vedere că acesta nu este specialist în drept constituţional, ci penal, şi dacă este de părare că va fi un bun judecător, Ponta a răspuns: "Cred că trebuie să-l întrebaţi pe preşedinte asta, că nu l-am numit eu".

Daniel Morar a fost numit, luni, de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici