Ponta: La STS trebuie asumată răspunderea de către conducere, este greu de găsit un operator vinovat

Adresa către CSAT de demitere a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pentru deficienţe în cazul accidentului aviatic de luni a fost redactată şi va fi semnată de o treime dintre membrii CSAT, fiind necesară asumarea răspunderii, ca la alte instituţii, a afirmat premierul Victor Ponta.

759 afișări
Imaginea articolului Ponta: La STS trebuie asumată răspunderea de către conducere, este greu de găsit un operator vinovat

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am întocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT, aşa cum spune legea, pentru a discuta cât mai curând posibil modul în care STS şi-a îndeplinit atribuţiile în cazul accidentului şi răspunderea, pentru că la ROMATSA a plecat şeful ROMATSA, la Ministerul de Interne-şeful ministerului, la IGSU - şeful IGSU. red că la STS o să fie greu de găsit un operator care nu şi-a făcut treaba", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper (PNL) va fi demis şi va cere înlocuirea directorului general şi a directorului de operaţiuni ROMATSA, dar şi a şefului STS, pentru deficienţe inacceptabile în cazul accidentului din Cluj.

El a precizat că solicitarea de schimbare a conducerii ROMATSA (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian) va fi adresată, conform legii, Consiliului de Administraţie (CSAT), iar cea de înlocuire a şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş, va fi înaintată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Ulterior, Ponta a semnat decizia de eliberare din funcţie a lui Chiper, iar directorii ROMATSA au demisionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici