Ponta: Nu avem bani de avioane noi, aşa că vom cumpăra aparate aflate deja în serviciu, pentru 20 ani

Avioanele multirol F-16 care urmează să fie achiziţionate de România sunt deja în serviciu, dar vor fi pregătite să reziste pe o durată de 20 ani, costul unor aparate noi depăşind posibilităţile financiare ale ţării, a declarat premierul Victor Ponta.

296 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu avem bani de avioane noi, aşa că vom cumpăra aparate aflate deja în serviciu, pentru 20 ani

Ponta:Nu avem bani de avioane noi, aşa că vom cumpăra aparate aflate deja în serviciu, pentru 20 ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Avioanele noi erau foarte scumpe pentru posibilităţile noastre financiare, astfel că se cumpără avioane aflate deja în serviciu dintr-o altă ţară NATO (...) Neavând bani pentru avioane noi, am luat nişte avioane care urmează să fie pregătite pentru o durată de viaţă de 20 ani", a spus Ponta la RTV.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat joi proiectul de "realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană" în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene".

"Membrii Consiliului au aprobat «Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană» în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene» în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice", se arată în comunicatul CSAT.eniile mentenanţei şi instruirii personalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici