Ponta nu crede că Nicolăescu este cel care a cerut medicilor să iasă în stradă pentru finanţare

Premierul Victor Ponta afirmă că a verificat informaţia conform căreia ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar fi cerut medicilor să protesteze pentru a obţine astfel o suplimentare de buget, dar că aceasta nu se confirmă, adăugând că rezultate pozitive vor fi obţinute doar continuând reforma.

248 afișări
Imaginea articolului Ponta nu crede că Nicolăescu este cel care a cerut medicilor să iasă în stradă pentru finanţare

Eugen Nicolăescu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Declaraţia a fost susţinută de premier după ce presa l-a citat pe preşedintele Camerei Federative a Medicilor, Dan Pereţianu, afirmând că ministrul Nicolăescu este cel care le-a spus că el nu are cum să ceară bani mai mulţi dacă medici nu ies pe stradă pentru a protesta.

"Am verificat informaţia, nu este adevărată. Ministrul Sănătăţii, şi în România, şi în Turcia, şi chiar în Statele Unite, are aceeaşi sarcină dificilă de a asigura resurse financiare. În sănătate, din câte ştiu eu, nu ajung banii", a spus Ponta, aflat în Turcia în vizită oficială.

El a adăugat că este convins că vor fi obţinute rezultate prin continuarea reformei sistemului de sănătate.

Peste o sută de angajaţi din sistemul sanitar au protestat joi, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Ministerului Sănătăţii, cerând alocarea a minimum şase la sută din PIB pentru Sănătate şi majorarea salariilor, ministrul Eugen Nicolăescu invitându-i duminică la o primă discuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici