Ponta va înainta propunerea de numire a Monei Pivniceru ca ministru doar după aprobarea CSM şi ICCJ

Premierul Ponta va înainta propunerea de numire a Monei Pivniceru ca ministru de Justiţie doar după ce Consiliul Superior al Magistraturii va aproba demisia acesteia din funcţia de membru al Consiliului şi după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va aviza detaşarea, declară surse guvernamentale.

148 afișări
Imaginea articolului Ponta va înainta propunerea de numire a Monei Pivniceru ca ministru doar după aprobarea CSM şi ICCJ

Ponta va înainta propunerea de numire a Monei Pivniceru ca ministru doar după aprobarea CSM şi ICCJ (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax foto)

Consiliul Superior al Magistraturii avertizează că învestirea într-o funcţie de demnitate publică a unui judecător, a cărei detaşare nu a fost admisă de către CSM, este ilegală, generând o stare de incompatibilitate pentru magistratul în cauză.

Premierul Victor Ponta a transmis preşedinţilor ICCJ şi CSM o scrisoare în care le cere sprijinul pentru ca Mona Pivniceru, judecător, să fie detaşată la Ministerul Justiţiei, pentru a ocupa funcţia de ministru, durata detaşării fiind apreciată la un an, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici