Povestea lui Zelenski, ginerele cu „nume nefericit” al lui Putin: l-ar fi făcut deja bunic pe şeful Rusiei

Katerina, 36 de ani, l-a cunoscut pe Igor, în vârstă de 52 de ani, directorul Bayerisches Staatsballett din München până în aprilie trecut, când s-a despărţit de soţul ei.

1413 afișări
Imaginea articolului Povestea lui Zelenski, ginerele cu „nume nefericit” al lui Putin: l-ar fi făcut deja bunic pe şeful Rusiei

Katerina şi Igor formează un cuplu

Fiica lui Putin este îndrăgostită de un Zelenski, numele care-i dă coşmaruri preşedintelui Rusiei. „Ţarul”, deja frustrat de mersul unui război pe care şi-l imagina cu totul altfel, trebuie să îndure acum şi această ironie. Katerina are o relaţie secretă cu un fost dansator care, în mod ironic, poartă numele duşmanului său numărul 1, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Dar Igor, în vârstă de 52 de ani, director până pe 4 aprilie al Bayerisches Staatsballett din München, de unde a demisionat „din motive de familie”, după atacul rusesc asupra Ucrainei, are în comun doar numele de familie cu preşedintele ucrainean. După ce a parcurs cele mai prestigioase scene din lume, dansând pentru Royal Ballet din Londra, La Scala din Milano şi New York City Ballet, l-a cunoscut pe cea de-a doua fiică a lui Putin, Katerina Tikhonova Putina, născută în 1986. Şi, de ceva vreme, s-ar fi născut între cei doi o poveste sentimentală, ţinută ascunsă.

Relaţia a fost dezvăluit de site-ul de ştiri independent rus Vashnie Istorii, asociat cu săptămânalul german Der Spiegel. Potrivit unor surse bine informate, scânteia dintre Igor Zelensky şi Katerina Putina ar fi izbucnit între 2017 şi 2019, când fiica pe care preşedintele rus o are cu fosta soţie, Ljudmila Aleksandrovna, a fost observată făcând naveta deseori între Moscova şi Munchen. Exact acolo unde lucra Igor. La sfârşitul lui 2019, Katerina s-ar fi săturat să meargă dus-întors din Germania şi s-ar fi stabilit în capitala Bavariei.

Oricum, femeia s-a născut în Germania, la Dresda, spre deosebire de sora ei, Maria Vorontsova, care a venit pe lume un an mai devreme, la Sankt Petersburg. Ambele fiice sunt supuse sancţiunilor occidentale.

Ea a absolvit matematica, el a dansat mult şi bine

Nu se ştiu multe despre Katerina: absolventă în matematică şi neuroştiinţe, dar şi dansatoare rock'n'roll acrobatică. Înainte de a se muta în Germania, 1r fi direcţionat nişte fonduri de cercetare legate de mari companii de stat ruseşti, de la gigantul gazelor Gazprom până la cel al petrolului, Rosneft. 

Informaţiile despre dansatorul şi coregraful Zelenski sunt mai sigure: născut la Labinsk, Rusia, s-a format la Academia Vaganova din Sankt Petersburg, ani în şir a fost dansatorul principal la Teatrul Mariinski. Apoi, a fost director artistic la Moscova până la sosirea în Germania, unde a consolidat faima internaţională a companiei Bayerisches Staatsballett. Până la demisia sa recentă.

„Conducerea unei companii de balet necesită concentrare şi autoritate absolută”, a spus Igor Zelenski, în motivarea demisiei. „În momentul de faţă, însă, circumstanţele familiale private necesită toată atenţia şi timpul meu şi îmi este imposibil să împac aceste circumstanţe cu conducerea unei companii de balet. După ce am reflectat serios asupra acestei chestiuni, am decis, prin urmare, să demisionez din funcţia de director al Bayerisches Staatsballett (...). Familia mea are nevoie de tot sprijinul meu”.

Potrivit revistei „Moscow Today” Katerina Tikhonova şi Zelenski ar avea şi o fiică, născută în 2017, în perioada în care Tikhonova divorţa de oligarhul Kirill Şamalov, unul dintre cei afectaţi de sancţiunile economice ale UE. Prieten apropiat al Putin, Şamalov a devenit manager şi coproprietar al unei mari companii petrochimice, Sibur.

Tot potrivit Moscow Today, demisia lui Igor Zelenski a venit după ce a fost convocat de Ministerul German al Ştiinţei şi Artelor, pentru a-şi explica legăturile cu o fundaţie rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici