Prahova: Încă un membru al Comisiei pentru persoane cu handicap, condamnat la închisoare cu suspendare

Un fost psiholog din Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce a semnat un certificat de handicap pe numele mamei sale, fiind al treilea membru al comisiei condamnat pentru conflict de interese.

242 afișări
Imaginea articolului Prahova: Încă un membru al Comisiei pentru persoane cu handicap, condamnat la închisoare cu suspendare

Prahova: Încă un membru al Comisiei pentru persoane cu handicap, condamnat la închisoare cu suspendare (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au condamnat-o la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe Ioana Borcan, fost psiholog în Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

Decizia privind condamnarea Ioanei Borcan nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

Ioana Borcan a fost trimisă în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de conflict de interese, pe motiv că a participat la luarea deciziei privind încadrarea în grad de handicap a mamei sale. Ca urmare a obţinerii certificatului de handicap, începând cu anul 2008 mama Ioanei Borcan a primit lunar indemnizaţie de handicap, buget complementar şi indemnizaţie de însoţitor, se arată în rechizitoriul procurorilor care au instrumentat acest caz.

Ioana Borcan este al treilea membru al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova condamnat în acest an pentru conflict de interese.

Fostul preşedinte al acestei comisii, medicul Viorica Oniga, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru aceeaşi infracţiune, după ce a decis eliberarea de certificate de handicap pe numele soţului şi fiului său.

De asemenea, un asistent social, fost membru al aceleiaşi comisii, Ştefania Simona Baroian, a fost condamnat la începutul acestei luni la patru luni de închisoare cu suspendare pe motiv că a participat la luarea deciziei privind eliberarea unui certificat de handicap pe numele socrului său.

În plus, pe lângă condamnările pentru conflict de interese, Viorica Oniga şi Ioana Borcan sunt trimise în judecată într-un dosar de corupţie în care procurorii le acuză că au primit mită pentru eliberarea a zeci de certificate de handicap unor persoane care nu aveau acest drept şi care au beneficiat de indemnizaţiile prevăzute de lege, prejudiciul adus bugetului fiind de câteva milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici