Preafericitul Daniel i-a transmis un mesaj Regelui Mihai: Ne rugăm lui Dumnezeu să-i aline suferinţa

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis, joi, un mesaj de susţinere pentru Regele Mihai, după ce Casa Regală a României a anunţat că regele se retrage din viaţa publică din cauza problemelor de sănătate.

1290 afișări
Imaginea articolului Preafericitul Daniel i-a transmis un mesaj Regelui Mihai: Ne rugăm lui Dumnezeu să-i aline suferinţa

Preafericitul Daniel i-a transmis un mesaj Regelui Mihai: Ne rugăm lui Dumnezeu să-i aline suferinţa (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am aflat cu îngrijorare de agravarea stării de sănătate a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, personalitate–simbol a istoriei poporului român şi a demnităţii naţionale. De aceea, ne rugăm lui Dumnezeu, doctorul sufletelor şi al trupurilor, să-i aline suferinţa şi să-i dăruiască sănătate", a transmis Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

"În acelaşi timp, îndemnăm pe toţi cei care preţuiesc personalitatea Majestăţii Sale să înalţe rugăciuni, împreună cu familia regală, pentru însănătoşirea sa", a îndemnat Patriarhul Daniel.

Regele Mihai I este grav bolnav şi din acest motiv reprezentanţii Casei Regale a României au anunţat, miercuri, că regele se va retrage din viaţa publică., pentru că are nevoie de un tratament de lungă durată. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: “carcinomepidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”.î

Regele a transmis următorul mesaj: "În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să prezinte sfatul său custodelului coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei".


 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici