Mesajul lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai: Să ne rugăm împreună că Regele nostru va fi sănătos şi să fie alături de noi, acasă, cât mai curând

Nicolae Medforth Mills, nepotul Regelui Mihai, a transmis pe Facebook că "Regele s-a gândit mereu la ţara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, ţara are datoria să se gândească la Regele ei", mesajul venind la scurt timp după ce Casa Regală a anunţat retragerea din viaţa publică a Regelui Mihai I.

3268 afișări
Imaginea articolului Mesajul lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai: Să ne rugăm împreună că Regele nostru va fi sănătos şi să fie alături de noi, acasă, cât mai curând

Mesajul lui Nicolae, nepotul Regelui Mihai: Ţara are datoria să se gândească la Rege (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

“Azi, mă gândesc doar la familia mea şi la bunicul meu şi să ne rugăm împreună că Regele nostru va fi sănătos şi să fie alături de noi, acasă, cât mai curând”, a fost mesajul postat de Nicolae Medforth Mills, nepotul Regelui Miha I.

În 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Într-un comunicat de presă de la acea vreme se arăta că "Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei".

Reprezentanţii Casei Regale au anunţat, miercuri, că Regele Mihai I este grav bolnav şi din acest motiv se va retrage din viaţa publică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale, diagnosticele puse de echipa medicală fiind “carcinomepidermoid metastazant”şi “leucemie cronică”.

Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere.

Regele a transmis următorul mesaj: "În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical. Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să prezinte sfatul său custodelului coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici