Predoiu: În societatea românească funcţionează un fel de imperiu al interlopilor

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat joi că în societatea românească funcţionează un fel de imperiu al interlopilor, iar statul român trebuie să-l demoleze, să-l facă "praf şi pulbere", deoarece "acest sistem va penetra până la cele mai mici unghere societatea".

271 afișări
Imaginea articolului Predoiu: În societatea românească funcţionează un fel de imperiu al interlopilor

Catalin Predoiu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Societatea românească suferă de multe boli, dar una care este extrem de gravă este aceea al fenomenului interlopilor. Am date de când eram ministru şi vedem acum cu ochiul liber că trăim sau paralel cu noi funcţionează un fel de imperiu al interlopilor. Statul român în viitor trebuie să-şi pună mintea cu acest imperiu şi în câţiva ani să nu rămână piatră de piatră din acest imperiu. Trebuie demolat complet, făcut praf şi pulbere, pentru că altminteri acest sistem va penetra până la cele mai mici unghere ale societăţii noastre", a afirmat Predoiu la o dezbatere organizată de ISP.

El a spus că este vorba despre cetăţeni care nu au curaj să-şi facă dreptate pentru că pe strada lor sunt interlopi cu "ciomăgarii lor, cu oameni care nu au decât legea nescrisă a mafiilor".

Predoiu a explicat că în sistemul penitenciar sunt foarte multe clanuri organizate care trec prin penitenciar şi îşi reiau activitatea.

"Este foarte limpede ca aceste clanuri de interlopi penetrează medii economice, desfăşoară activităţi necurate sau curate, sunt implicaţi în traficul de persoane", a mai spus Predoiu, adăugând că nu sunt neapărat legate de etnia romă, ci de "orice bandă organizată care încearcă să facă ce au văzut ei în filme cu mafioţi, şi de multe ori reuşesc".

Predoiu a mai arătat că acest fenomen este în prezent controlabil, dar că trebuie trecut peste acest orizont de aşteptare şi trebuie distrus, terminat.

"De aceea e momentul unor strategii speciale din partea organelor de la poliţie până la Parchet care să infiltreze aceste bande, să le dezorganizeze, să le ducă în faţa Justiţiei", a mai spus Predoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici