Prefectul Capitalei: Bucureştenii să evite zonele unde sunt arbori încărcaţi cu zăpadă şi gheaţă

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a făcut apel la bucureşteni să evite zonele unde sunt "arbori bătrâni, uscaţi sau încărcaţi cu zăpadă şi gheaţă" care pot să cadă şi să nu parcheze maşinile în aceste zone.

311 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei: Bucureştenii să evite zonele unde sunt arbori încărcaţi cu zăpadă şi gheaţă

Prefectul Capitalei: Bucureştenii să evite zonele unde sunt arbori încărcaţi cu zăpadă şi gheaţă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Potrivit prefectului Capitalei, având în vedere că luni după-amiază şi în cursul zilei de marţi se vor înregistra intensificări progresive ale vântului, trebuie evitate zonele pietonale unde se află "arbori bătrâni, uscaţi sau încărcaţi cu zăpadă şi gheaţă", care pot să cadă şi să producă pagube sau victime.

De asemenea, Atănăsoaei a făcut apel la bucureşteni ca, pe cât posibil, să nu parcheze autoturismele în zonele în care există astfel de pericole.

"Am solicitat şi astăzi ISU, Brigăzii de Poliţie Rutieră şi primăriilor de sector să acorde maximă atenţie zonelor unde există riscul căderii sau ruperii de arbori. Normal ar fi fost ca autorităţile locale să fi toaletat arborii bătrâni, astfel încât acest gen de pericole să nu existe", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Vârful codului portocaliu în Capitală nu va fi duminică seară, ci de luni, a declarat prefectul Mihai Atănăsoaei, precizând că există risc de îngheţ atât pe străzi, cât şi a cablurilor electrice, iar copacii îngheţaţi s-ar putea rupe, de aceea operatorii, Enel şi ISU trebuie să fie pregătiţi.

Mai mulţi copaci au căzut pe străzile din Capitală, unii dintre aceştia au avariat maşini, iar şase fire de contact ale RATB s-au rupt, blocând temporar circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Potrivit situaţiei prezentate, luni dimineaţă, în comandamentul de iarnă, în Sectorul 1 au căzut arbori pe Şoseaua Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobanţilor nr. 12, în faţa ASE, în Sectorul 2 - pe str. Judeţului nr. 15, aleea Sinaia nr. 4, str. Ion Berindei nr. 9, str. Maior Coravu nr. 26, Şoseaua Pantelimon nr. 235, Bulevardul Basarabia nr. 116 şi str.Vatra Luminoasa nr.70, în Sectorul 3 - pe aleea Lotrioara nr.3, în Sectorul 4 - pe aleea Mirea Mioara Luiza, aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1 şi în Sectorul 6 - pe str. Pravat nr.6 şi str. Apusului nr. 67, în cele mai multe cazuri fiind avariate autoturisme.

Totodată, reprezentanţii RATB au arătat că, din cauza zăpezii, şase fire de contact s-au rupt, blocând temporar circulaţia mijloacelor de transport în comun, avariile fiind soluţionate.

Potrivit Poliţiei Române, pe Bulevardul Regina Elisabeta, la intrarea în sediul Universităţii s-a desprins un fragment de gheaţă de pe acoperiş şi a căzut pe baraca firmei ce asigura paza instituţiei, dupa care a lovit o tânără care intre în clădire. La faţa locului a venit un echipaj SMURD, dar tânăra a refuzat transportarea la spital şi comunicarea datelor.

De asemenea, pe strada Herta nr. 7, în Sectorul 2, crengile unui copac au căzut pe un tânăr în vârstă de 28 ani, care a fost transportat la Spitalul Sfântul Pantelimon, totodata fiind avariate şi două autoturisme. La intersecţia Şoseaua Colentina cu strada Calităţii, în Sectorul 2, a cazut un stâlp de iluminat, la faţa locului intervenind echipele ISU şi Enel, iar pe strada Tache Ionescu, în Sectorul 1, un ţurţure de gheaţă a căzut pe luneta unui autoturism.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Capitală, luni după-amiază şi marţi, pentru degajarea căilor de acces, nefiind alte probleme.

Capitala şi 19 judeţe din sudul şi sud-estul ţării sunt până miercuri dimineaţă sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, până miercuri la ora 10.00 "va ninge viscolit în sudul Moldovei, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m".

În noaptea de duminică spre luni va fi viscol în sudul Moldovei şi în Bărăgan, apoi se va extinde spre celelalte regiuni, atingând intensitatea maximă de luni, ora 14.00 până marţi, ora 18. La începutul intervalului, în Dobrogea şi estul Munteniei vor mai fi precipitaţii mixte şi se va menţine poleiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici