Prefectul Capitalei, după accidentul de la Unirii: Instalaţia de aer a autocarului, pusă ulterior

Autocarul în care se aflau 47 de turişti greci, implicat, joi, într-un accident la intrarea în Pasajul Unirii, nu a oprit nici la presemnalizatorul amplasat la 40-50 de metri înainte de bara metalică pe care autocarul a tras-o peste el, din cauza înălţimii prea mari, spune prefectul Capitalei.

929 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei, după accidentul de la Unirii: Instalaţia de aer a autocarului, pusă ulterior

Prefectul Capitalei, Toni Greblă spune că după incidentele care au mai avut loc în zonă au fost consultaţi toţi specialiştii cu privire la înălţimea la care este amplasat presemnalizatorul.

„S-a mai montat un presemnalizator care este la 40-50 de metri mai sus (înaintea celui în care rămas blocat autocarul - n.r.), care este dintr-un material mai lejer şi nu ştiu de ce autocarul nu a oprit la primul presemnalizator, pentru că primul are o înălţime şi mai mică decât acesta care este aici. Ele sunt montate tocmai pentru a-i atenţiona pe şoferi să nu ajungă în pasaj unde se pot întâmpla lucruri mult mai grave, inclusiv un incendiu. Absolut toţi specialiştii, consultanţi, proiectantul, dirigintele de şantier, toţi au spus că în toată Europa există acelaşi mod de a presemnaliza astfel de pasaje. Probabil graba, probabil nehotărârea, dacă să o ia pe deasupra pasajului sau să treacă prin pasaj şi atunci schimbă direcţia în ultimul moment, fără să mai fie atent (a dus la acest accident - n.r.)”, a spus prefectul Capitalei.

Toni Greblă a arătat că în partea de mijloc a autocarului, cea în care se aflau turiştii care au rămas încarceraţi, este o instalaţie de aer condiţionat ce pare să fie montată după construcţia autocarului.

„Totul este corespunzător (la presemnalizator - n.r.). Din păcate se mai întâmplă asatfel de lucruri. În partea de mijloc, deasupra, este o instalaţie supliment de aer condiţionat. La prima vedere depăşeşte mult înălţimea standard a autocarului. Acolo s-ar fi produs, la acea instalaţie. Dar ţineţi cont că nu e părerea unui specialist. El (presemnalizatorul - n.r.) este destinat unor vehicule care au un anume tonaj şi anume înălţime. Înălţimea este presemnalizată şi toate care au înălţime mai mică pot intra. Inclusiv STB-ul. O să vedeţi că acolo pare că instalaţia este o etapă ulterioară construirii autocarului”, mai spune prefectul.

Un autocar cu 47 de persoane din grecia a fost implicat într-un accident înainte de intrarea în Pasajul Unirii. Un pasager a murit şi alţi 21 au fost transportaţi la cinci spitale din Capitală, unul fiind în stare gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici