Premierul Emil Boc, decorat cu "Crucea Transilvană" de către mitropolitul IPS Andrei

Mitropolitul IPS Andrei i-a acordat, duminică, premierului Emil Boc cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, "Crucea Transilvană", pentru "ataşamentul" acestuia faţă de Biserică, distincţia fiind acordată în cadrul sărbătorii "Fiii satului" de la Răchiţele, localitatea natală a lui Boc.

334 afișări
Imaginea articolului Premierul Emil Boc, decorat cu "Crucea Transilvană"  de către mitropolitul IPS Andrei

Premierul Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

IPS Andrei a anunţat, duminică, la finalul slujbei de liturghie, pe care a oficiat-o la biserica din satul Răchiţele, judeţul Cluj, că distincţia i-a fost acordată premierului Emil Boc în semn de recunoştinţă pentru "ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă şi sprijinul acordat Mitropoliei Clujului".

Mitropolitul Clujului a spus că deoarece premierul nu a fost prezent distincţia îi va fi înmânată ulterior, probabil la Bucureşti.

"Am acordat domnului prim-ministru Emil Boc distincţia «Crucea Transilvană», cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, în semn de recunoştinţă pentru ataşamentul faţă de Biserica Ortodoxă Română şi pentru sprijinul oferit Mitropoliei Clujului. Distincţia îi va fi înmânată ulterior, mai repede îi înmânăm «Crucea Transilvană» la Bucureşti, decât la Răchiţele", a spus ISP Andrei, adăugând că acordarea distincţiei lui Emil Boc nu are nicio conotaţie politică.

IPS Andrei a mai acordat "Crucea Arhiepiscopală" preotului paroh din Răchiţele, Teodor Boc (fratele premierului), şi mai multe diplome de "aleasă cinstire" unor locuitori sau fii ai satului, printre care primarul comunei Mărgău, Sorin Suciu, Mihaela Boc, nepoata premierului, şi Ioan Boc, fratele premierului.

Diplomele au fost acordate ca mulţumire pentru sprijinul oferit lucrărilor de restaurare a bisericii din sat.

IPS Andrei a participat şi a oficiat, în fruntea unui sobor de preoţi, slujba de liturghie la biserica din Răchiţele, manifestarea făcând parte din sărbătoarea "Fiii satului", aflată la prima ediţie.

În cadrul manifestării vor fi înmânate mai multe diplome din partea Primăriei Mărgău unor locuitori şi fii ai satului care au plecat din comună şi va avea loc un spectacol folcloric pe o scenă amplasată în faţa Căminului Cultural.

Motto-ul sărbătorii "Fiii satului Răchiţele" este "cunoaşte-ţi şi iubeşte-ţi locul natal, iar la vremea ta adaugă-i ceva la înflorire".

La manifestare sunt prezente peste 800 de persoane, printre care parlamentari, primari de alte comune, consilieri judeţeni şi prefectul de Cluj, Florin Stamatian.

Premierul Emil Boc era aşteptat să participe la sărbătoare, dar acesta a rămas la Bucureşti pentru negocieri cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici