Video Premierul Sorin Grindeanu: Proiectele majore ale primarilor trebuie să transceadă ciclului electoral

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că sunt primari care se folosesc de tactica de a da vina alocările făcute "de Bucureşti, de centru" pentru a-şi justifica neonorarea anumitor promisiuni electorale, afirmând că proiectele majore ale primarilor trebuie să transceadă ciclului electoral.

110 afișări

”Discriminat? Nedreptatit e mult spus. Supărat e mai potrivit. În toţi acesti ani sigur că am fost de multe ori supărat. poate, venind dintr-o zonă în care până anul trecut stânga nu era principala forţă politică. Anul trecut a schimbat regula. Prima data dupa revolutie stânga a câştigat, fie ca vorbim de alegeri locale, fie de alegeri parlamentare. Putem discuta de motive pentru că le cunosc foarte bine ca preşedinte PSD Timiş”, a declarat Sorin Grindeanu în timpul interviului acordat MEDIAFAX, întrebat fiind dacă, în calitatea sa de viceprimar al Timişoarei sau de preşedinte al CJ Timiş s-a simţit discriminat -din cauza apartenenţei la PSD- când a fost vorba despre alocările de bani de la Bucureşti.

El a mai spus că există şi primari care se folosesc de acest argument pentru a-şi justifica neonorarea anumitor promisiuni electorale.

"Sigur că în toţi aceşti ani, nu doar în Timiş, există anumite zone din ţara noastră care, pe bună dreptate sau nu, se consideră nedreptăţite de alocările care sunt date din Bucureşti, de la centru. De foarte multe ori, politicienii locali au folosit această tactică de a da vina pe Bucureşti pentru nerealizările pe care le au acolo, pentru a-şi justifica anumite nesatisfacţii sau lucruri pe care le-au promis cetăţenilor şi n-au fost în stare să le rezolve. Dacă vorbim despre politicieni locali care folosesc doar acest argument în a-şi justifica incompetenţa, eu cred că nu trebuie să dezvoltăm foarte mult", a adăugat Grindeanu.

El a spus că unele oraşe s-au dezvoltat într-un ritm mai alert, altele, deşi stau foarte bine economic, nu au avut acest ritm şi le-au lipsit proiectele importante.

"Această justificare pe care o au unii dintre ei - «E de vină Bucureştiul», e foarte la îndemână. Vă spun că, dacă ar hotărî doar cei din Bucureşti şi nu ar exista reglementari, n-ar mai da niciunde pe proiecte şi ar ţine tot ce ar face doar în Bucureşti. Nu e valabil acest mod de a gândi. Lipsa acestor proiecte majore care să transceadă ciclul electoral...", a mai spus premierul.

El a dat ca exemplu Timişoara, care nu are o sală polivalentă.

"În acest moment CNAI, de anul trecut, a fost de acord şi e inclusă în lista de investiţii. cere să se pună la dispoziţie terenul ca să fie realizată această sală polivalentă de 16.000 de locuri. Au existat două variante - un teren în proprietatea Primăriei municipiului Timişoara, altul administrat de Consiliul Judeţean. Cel de la Primărie nu îndeplineşte toate criteriile. (...) Atunci varianta cealaltă a Consiliului Judeţean, iar lucrurile merg cu viteza potrivită. Ştiţi care este dezbaterea în acest moment la Timişoara adusă de către autorităţile de la primărie în discuţie? Nu vrem acolo fiindcă nu e terenul primăriei. Eu cred că lucrurile astea trebuie trecute dincolo de al cui e sau nu terenul, ci să se întâmple. Pentru timişoreni şi nu numai, e important să fie o sală polivalentă modernă în oraş, nu cine e proprietar, cine are terenul şi aşa mai departe", a mai spus premierul Sorin Grindeanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici