Prima femeie din Anglia şi Ţara Galilor condamnată în direct la televizor. 34 de ani de închisoare

Jemma Mitchell, în vârstă de 38 de ani, a devenit prima femeie din Anglia şi Ţara Galilor care a fost condamnată în direct la televizor pentru că a ucis-o pe Mee Kuen Chong, în vârstă de 67 de ani, şi i-a aruncat trupul decapitat într-o pădure aflată la peste 320 de kilometri distanţă.

1217 afișări
Imaginea articolului Prima femeie din Anglia şi Ţara Galilor condamnată în direct la televizor. 34 de ani de închisoare

Judecătorul Richard Marks KC, care a condamnat vineri femeia, a descris-o ca fiind "extrem de vicleană". Judecătorul a spus că Jemma Mitchell nu a dat nici cel mai mic semn de remuşcare şi a negat complet faptele în ciuda dovezilor copleşitoare.

Conform judecătorului, Mitchell şi mama ei locuiau într-o casă din Willesden, în nord-vestul Londrei.

Mitchell a decis să îşi ucidă victima după ce aceasta a renunţat să îi dea 200.000 de lire sterline promise pentru a plăti renovarea casei sale de 4 milioane de lire sterline.

Mitchell a negat că ar fi avut vreo legătură cu moartea prietenei sale şi a refuzat să depună mărturie în timpul procesului.

Juraţii au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu Mitchell sosind la locuinţa lui Chong din Wembley, în nord-vestul Londrei, cu o valiză mare şi albastră, în dimineaţa zilei de 11 iunie anul trecut. După 5 ore, femeia a ieşit cu valiza ce părea mai voluminoasă şi mai grea, relatează Sky News.

După ce chiriaşul lui Mee Kuen Chong a raportat dispariţia acesteia, Mitchell a susţinut că aceasta a plecat în vizită la nişte prieteni de familie, "undeva aproape de ocean".

Acuzarea a declarat că Mitchell a depozitat rămăşiţele femeii în grădina casei în care locuia alături de mama sa pensionară până la 26 iunie, când a pus valiza într-o maşină pe care o închiriase şi a plecat în Devon. Pe drum, Mitchell a fost nevoită să intre cu maşina într-o benzinărie după ce i-a explodat o roată. Un angajat de acolo a descris un "miros ciudat, de mucegai" în interiorul vehiculului.

Apoi, femeia a aruncat corpul şi capul lângă Bennett Road, în Salcombe. Cadavrul decapitat al lui Chong a fost găsit de turişti a doua zi, iar craniul ei a fost recuperat la câţiva metri de cadavru.

O examinare post-mortem a confirmat că Chong a suferit o fractură de craniu, alături de alte leziuni care dovedesc o agresiune.

Mitchell şi Chong s-au cunoscut la biserică. Au schimbat mai multe mesaje despre renovarea casei lui Mitchell. Jemma Mitchell a decis să îşi ucidă victima după ce aceasta a renunţat să îi dea cele 200.000 de lire sterline pentru a plăti renovarea casei.

Judecătorul a declarat că Chong avea un "istoric serios de boli mintale", lua medicamente antipsihotice şi era "deosebit de vulnerabilă, atât mental, cât şi fizic" înainte de a muri.

De asemenea, Mitchell "a învăţat anatomie" şi "a avut experienţă în disecţia de corpuri umane".

În urma condamnării, inspectorul şef detectiv Jim Eastwood, care a condus ancheta, a declarat că există încă întrebări care rămân fără răspuns: de ce a păstrat cadavrul timp de două săptămâni, de ce a decapitat-o, de ce a depus rămăşiţele ei în Salcombe.

"Ceea ce ştim este că acestea au fost acte malefice săvârşite de o femeie malefică, iar singurul motiv a fost, în mod clar, unul de câştig financiar", a spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici