Video Prima şi a doua zi de Rusalii vor fi nelucrătoare (Video ProTv)

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 221 de voturi "pentru", niciun vot împotrivă şi patru "abţineri", o propunere legislativă de modificare a Codului Muncii, prin care prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale, nelucrătoare.

836 afișări

Propunerea legislativă a fost iniţiată de 11 senatori aparţinând PSD, PRM, PNL, PD-L, UDMR şi PC.

Iniţiativa a fost respinsă de Senat în 27 noiembrie 2007. În schimb, a primit raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

În cadrul dezbaterilor generale din plenul Camerei, de marţi, mai mulţi deputaţi s-au pronunţat în favoarea acestei modificări a Codului Muncii.

Astfel, deputatul PC Dragoş Dumitriu a arătat că sărbătoarea Rusaliilor este una crucială pentru foarte multe religii, în timp ce deputatul PRM Ioan Aurel Rus a precizat că el a a mai avut această iniţiativă acum cinci ani, dar aceasta nu a avut sorţi de izbândă, netrecând de Senat.

Celelalte zile de sărbătoare legale în care nu se lucrează sunt următoarele: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun.

Prima zi de Rusalii este sărbătorită duminica şi cade în a şaptea săptămână după Paşte.

Camera Deputaţilor este cameră decizională în aces caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici