Primăria Braşov, negociere directă cu firmele de asfaltare pentru reparaţii de 15 milioane de lei pe străzi

Primăria Braşov urmează să încheie prin negociere directă două contracte în valoare de 15 milioane de lei, în vederea derulării lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a străzilor din municipiu, începând din septembrie, când expiră contractele încheiate încă din 2005 cu trei companii de profil.

561 afișări
Imaginea articolului Primăria Braşov, negociere directă cu firmele de asfaltare pentru reparaţii de 15 milioane de lei pe străzi

Primăria Braşov, negociere directă cu firmele de asfaltare pentru reparaţii de 15 milioane de lei pe străzi

În condiţiile în care în data de 21 septembrie expiră contractele încheiate încă din 2005 în vederea reparaţiei şi întreţinerii străzilor din municipiu, consilierii locali braşoveni au decis să semneze în următoarea perioadă, prin negociere directă, două contracte pentru derularea acestor activităţi, transmite corespondentul Mediafax. 

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că înainte de organizarea procedurii de licitaţie este necesară elaborarea unui studiu de fundamentare pentru determinarea modului de gestionare a serviciilor de întreţinere şi reparaţie străzi. În conformitate cu rezultatele acestui studiu ar urma să fie întocmit şi caietul de sarcini.

”Pasul următor este aprobarea documentaţiei de către Consiliul Local Braşov, după care, în ultima etapă, se va organiza licitaţia, evaluarea ofertelor şi, în final, semnarea contractului”, a spus oficialul Primăriei Braşov.

Din anul 2005 şi până în prezent, de activitatea de reparaţie şi întreţinere a străzilor principale din municipiul Braşov s-au ocupat firmele Recon şi Vectra, iar de lucrările de pe străzile secundare societatea Eurostrada.

Conform caietului de sarcini aprobat recent de către Consiliul Local Braşov, valoarea estimată a contractului atribuit prin negociere directă pentru întreţinerea arterelor principale este de 10.000.000 lei, sumă care poate fi mai mare sau mai mică, în funcţie de cantitatea de lucrări efectuate.

”Firma care va obţine contractul va trebui să se ocupe de reabilitarea arterelor principale şi a celor de acces în oraş, de modernizarea intersecţiilor şi repararea pasajelor, podurilor şi podeţelor, de realizarea de covoare asfaltice, de efectuarea lucrărilor aferente infrastructurii edilitare sau de amenajarea drumurilor pentru evenimente speciale”, în conformitate cu o hotărâre aprobată de Consiliul Local Braşov.

În ceea ce priveşte străzile secundare, valoarea estimată a contractului ce va fi semnat prin negociere directă este de 5.000.000 de lei, iar contractul va fi valabil până la definitivarea procedurii de licitaţie în vederea încheierii acordului cadru pe o perioadă de 4 ani.

În conformitate cu caietul de sarcini aprobat în acest sens de către aleşii Braşovului, firma desemnată să se ocupe de străzile secundare în urma negocierii directe, ar urma să reabiliteze sau să modernizeze căile de rulare, parcările, trotuarele, aleile pietonale, intersecţiile şi podeţele.

Totuşi, de la un an la altul, sumele alocate în bugetul Braşovului pentru reparaţii şi amenajarea de străzi s-au diminuat, pe măsură şi ce problemele de la acest capitol au început să se rezolve. Astfel, suma propusă la început de an pentru amenajarea şi reparaţia de străzi a fost de 26 de milioane de lei, faţă de 61,6 milioane de lei, cât a fost suma propusă anul trecut şi 67,74, cât fusese suma propusă pentru 2015.

Bugetul alocat acestui capitol a scăzut considerabil în ultimii ani. În 2014, pentru străzi fuseseră alocate 67,74 milioane de lei, în 2013, 76,9 milioane de lei, iar în urmă cu cinci ani, 95,5 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici