Primăria Capitalei, unde accesul este restricţionat în prezent, ar putea deveni obiectiv turistic

Reprezentanţii USR din cadrul Consiliului General al Capitalei propun transformarea clădirii Primăriei Bucureşti în „obiectiv turistic”, şi astfel, instituţia în care, în prezent, se intră doar pe baza unei cartele de acces, ar urma să fie deschisă tuturor celor care doresc să o viziteze.

492 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei, unde accesul este restricţionat în prezent, ar putea deveni obiectiv turistic

Primăria Capitalei, unde accesul este restricţionat în prezent, ar putea deveni obiectiv turistic (Imagine: MARIAN ILIE/ MEDIAFAX FOTO)

„Având în vedere importanţa culturală şi arhitecturală a imobilului Palatul Administrativ al Municipiului Bucureşti şi ţinând cont de fatul că a fost restaurat de curând, consider că introducerea în circuitul turistic al Capitalei va creşte atractivitatea Bucureştiului ca destinaţie culturală şi va stimula interesul bucureştenilor pentru propriul patrimoniu cultural, contribuind astfel la protejarea şi valorificarea acestei resurse importante de dezvoltare economică durabilă a Capitalei. Clădirea Primăriei Municipiului Bucureşti, construită între 1906 şi 1910, este monument istoric de categoria A, de importanţă naţională şi europeană”, se precizează în expunerea de motive semnată de Roxana Wring, consilier general din partea USR.

Reprezentantul USR mai arată că primăriile din Viena, Madrid, Barcelona, Londra, Paris sau Berlin au devenit atracţii turistice şi sunt deschise publicului pentru a fi vizitate. În schimb, mai spune consilierul USR, în România patrimoniul arhitectural al Capitalei nu este valorificat suficient, astfel că Bucureştiul a avut în 2016 puţin peste un milion de turişti, faţă de capitala Poloniei, unde au fost 8,5 milioane, sau capitala Cehiei, care a avut 7 milioane de vizitatori.

Propunerea USR va fi discutată pe 30 august, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care va decide dacă aprobă sau nu transformarea clădirii PMB în obiectiv turistic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici