Primăria Capitalei vrea să închirieze apartamente de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale şi cele de urgenţă

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, propune demararea unei campanii de închiriere de locuinţe de pe piaţa liberă, care vor fi destinate cazurilor sociale şi celor de urgenţă. Consiliul General al Capitalei (CGMB) va decide, pe 30 august, dacă aprobă propunerea edilului.

572 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei vrea să închirieze apartamente de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale şi cele de urgenţă

Primăria Capitalei vrea să închirieze apartamente de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale şi cele de urgenţă

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va analiza joi propunerea Gabrielei Firea, de a închiria locuinţe de pe piaţa liberă şi a le folosi pentru cazarea persoanelor fără posibilităţi sau a cazurilor urgente.

”În prezent, la Primăria Municipiului Bucureşti sunt înregistrate un număr mare de solicitări privind cererea de locuinţe sociale. Având în vedere că există un deficit de locuinţe sociale libere, ca o soluţie interimară existentă ar fi posibilitatea demarării procedurilor pentru identificarea de locuinţe de pe piaţa liberă în vederea închirierii de către Municipiul Bucureşti pentru cazuri sociale şi cele de urgenţă”, se arată în expunerea de motive a priectului semnat de Gabriela Firea.

În proiect se mai precizează că selecţia imobilelor care vor fi închiriate va fi făcută de o comisie mixtă, stabilită prin dispoziţie de primarul general.

”Imobilele care vor fi identificate vor avea destinaţia de locuinţe sociale şi vor fi atribuite către persoanele/familiile aflate pe listele de priorităţi, liste adoptate în baza hotărârilor CGMB pentru cazuri sociale şi cele de urgenţă”, mai scrie în proiectul care va fi suspus dezbaterii Consiliului în data de 30 august.

Potrivit proiectului, închirierea se va face pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici