Primarul Focşaniului explică inversarea culorilor pe cocardele de 1 Decembrie: Un amănunt scăpat

Prefectul de Vrancea, Cătălin Popescu, a cerut Primăriei Focşani să verifice cum s-a ajuns în situaţia ca pe cocardele împărţite oamenilor la manifestările de 1 Decembrie să fie inversată ordinea culorilor tricolorului, primarul Decebal Bacinschi spunând că a fost "un amănunt scăpat din vedere".

161 afișări
Imaginea articolului Primarul Focşaniului explică inversarea culorilor pe cocardele de 1 Decembrie: Un amănunt scăpat

Primarul Focşaniului explică inversarea culorilor pe cocardele de 1 Decembrie: Un amănunt scăpat (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

Focşănenii prezenţi în Piaţa Unirii, de Ziua Naţională, au primit cocarde pe care scria 1 Decembrie 2013 şi pe care culorile tricolorului erau inversate, fiind aşezate în ordinea albastru, roşu, galben, prefectul judeţului cerând explicaţii Primăriei Focşani, cea care a comandat cocardele pentru 1 Decembrie.

"Având în vedere implicaţiile deosebite pe care le presupune o asemenea eroare, vă adresăm rugămintea să dispuneţi verificările necesare în vederea stabilirii cauzelor care au produs acest incident. În virtutea prerogativelor ce revin prefectului referitoare la aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, vor fi întreprinse măsurile care se impun", se arată într-o adresă transmisă Primăriei, luni, de către prefectul Cătălin Popescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani, Dan Cazaciuc, a spus că autorităţile nu au avut timp să verifice cocardele şi că nu şi-au imaginat că firma producătoare ar putea greşi culorile tricolorului.

"Pe de o parte, firma a realizat în mod eronat bulinele autocolante, amestecând culorile, dar a fost şi greşeala noastră, pentru că din cauza lipsei de timp, întrucât au fost comandate şi livrate târziu, nu am apucat să ne uităm pe ele înainte de a le împărţi. Nu mi-am imaginat că cineva ar putea greşi un tricolor, un lucru atât de simplu", a declarat Dan Cazaciuc.

Contactat, marţi, de corespondentul MEDIAFAX, primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi, a spus: "Se mai întâmplă, a fost o greşeală, un amănunt care a fost scăpat din vedere, dar când a fost observat s-a oprit împărţirea cocardelor".

Pentru 1 Decembrie, Primăria Focşani a comandat 2.000 de buline autocolante, cu preţul de 0,4 lei bucata şi 1.000 de steguleţe tricolore, la 1 leu bucata. Pe bulinele autocolante care au fost lipite în pieptul participanţilor la manifestările de 1 Decembrie au fost încurcate culorile tricolorului, eroarea fiind sesizată după ce fuseseră distribuite jumătate dintre cocarde. După descoperirea greşelii, cocardele au fost retrase.

Cocardele au fost realizate de către de o firmă de publicitate din Focşani cu care Primăria a mai colaborat, autorităţile locale spunând că din cauza acestei greşeli firma nu îşi va primi banii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici