Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la un an de mandat: Cea mai importantă realizare - am deblocat zeci de şantiere din Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat, vineri, alături de primarii celor şase sectoare , un raport al activităţii primului an de mandat, precizând drept cea mai mare realizarea a sa deblocarea a zeci de şantiere de pe raza Bucureştiului.

2088 afișări
Imaginea articolului Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la un an de mandat: Cea mai importantă realizare - am deblocat zeci de şantiere din Capitală

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la un an de mandat: Cea mai importantă realizare - am deblocat zeci de şantiere din Capitală

Gabriela Firea a precizat că administraţia Capitalei a avut, în primul an de mandat, două direcţii principale de acţiune, respectiv deblocarea proiectelor importante pentru Bucureşti şi reformarea structurii administrative a Primăriei.

Astfel, au fost puse bazele Holdingului Municipal „Bucuresti – capitală europeană”, alcătuit din 21 de societăţi comerciale pe acţiuni, deţinute integral de municipalitate, care vor presta servicii de calitate mai bună, la preţuri mai mici.

"Cea mai importantă realizare este că am deblocat zeci de şantiere din Capitală în care nu se mai lucra de aproape doi ani de zile sau se lucra într-un ritm de melc: Arcul de Triumf, Pasajul Sudului, Ciurel, Ambulatorul şi Spitalul de Copii Victor Gomoiu şi altele. Am avut curajul să spun stop contractelor păguboase pentru bucureşteni în mai multe domenii: managementul traficului, reparaţiile la străzi şi semnalizare, Arena Naţională, case de avocatură. Am înlăturat căpuşele de la RADET şi RATB. Am decis cea mai mare investiţie în spitale şi în cabinete medicale şcolare şi stomatologice - 90 mil euro", a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a anunţat că speră va fi ascultată de noul guvern şi că acesta va fi mai receptiv la problemele din Bucureşti.

"Cotizăm serios la bugetul naţional şi bucureştenii merită respectul autorităţilor”, a concluzionat edilul.

Printre proiectele finalizate în decursul acestui an de mandat, Gabriela Firea a enumerat Planul de Mobilitate Urbana Durabilă -prin care administraţiile din Capitală şi Ilfov vor putea accesa fonduri europene de până la 220 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional, dintre care 150 milioane de euro vor fi folosiţi pentru reformarea transportului public; Planul Integrat de Dezvoltare Urbană -care vizează amenajarea mai multor parcări subterane, piaţete şi bulevarde din centrul oraşului, precum şi amenajarea cheiului Dâmboviţei; Strategia de alimentare cu energie termică a Capitalei; finalizarea lucrărilor de modernizare de la Arcul de Triumf; finalizarea lucrărilor de amenajare a Centrului pentru situaţii de urgenţă; inaugurarea de creşe, spălătorii sociale, programe sociale; reluarea circulaţiei pe bd Liviu Rebreanu; inaugurarea noului sediul al Muzeului Literaturii Române; inaugurarea Observatorului Astonomic; inaugurarea noului Ambulatoriu integrat al Spitalului Clinic de copii "Dr. Victor Gomoiu" sau reabilitarea infrastructurii educaţionale din Bucureşti.

Printre proiectele deblocare, aflate în curs de finalizare, Primăria Capitalei enumeră Pasajul Sudului, Proiectul Pod Ciurel -Străpungere A1, Spitalul Foişor, Spitalul Victor Gomoiu, Teatrul Ion Creangă, amenajare lacuri Floreasca - Tei, refacerea şi modernizarea Patinoarului Flamaropol, Lucrări de amenajare Prelungirea Ghencea sau Proiectul Glina.

Totodată, ca proiecte iniţiate în actualul mandat, se află, potrivit PMB, Spitalul Metropolitan, crearea de locuinţe sociale, de serviciu şi pentru tineri, condiţii mai bune în unităţile de învăţământ, parcări de reşedinţă la punctele termice, achiziţionarea de autobuze electrice, Şos. Fabrica de Glucoză, bicicleşti în Bucureşti, Teatru temporar, Hala Matache, Sistemul operaţional pentru managementul calităţii aerului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici