Primarul Mangaliei: Este o comandă politică. Voi da în judecată ANI

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac (PSD), afirmă că demersul ANI, care a cerut procurorilor să-l cerceteze pentru fals în declaraţii, este rezultatul unei comenzi politice, el susţinând, totodată, că va da în judecată Agenţia pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

267 afișări
Imaginea articolului Primarul Mangaliei: Este o comandă politică. Voi da în judecată ANI

Primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"ANI este un instrument politic care este folosit de cei de la guvernare. ANI nu are dreptate în niciun punct. În 2009 am mai fost suspendat o dată, m-am judecat şi am câştigat definitiv şi irevocabil pe aceleaşi probleme de care mă acuză şi ANI. Voi acţiona în instanţă ANI după ce voi primi înştiinţarea oficială. Am avut termen până astăzi să depun punctul meu de vedere la ANI, eu l-am depus şi după două minute a ieşit comunicatul lor de presă. Ei nici măcar nu au citit punctul meu de vedere, nici măcar nu au avut bunul-simţ să aştepte 24 de ore, ca să citească punctul meu de vedere. Un jurist normal nu poate să analizeze în două minute un caz, asta este comandă politică, o să vedeţi în justiţie că am dreptate", a declarat primarul Mangaliei.

El susţine că nu este incompatibil, în condiţiile în care toţi primarii din judeţ reprezintă Consiliul Local în AGA la RAJA.

"La RAJA nu am cum să fiu incompatibil, pentru că toţi primarii din judeţ reprezintă Consiliul Local în AGA la RAJA, am fi toţi primarii din judeţ incompatibili. Iar în privinţa Parcului Industrial se face un abuz, se confundă unitatea administrativ-teritorială, care este Primăria, cu unitatea deliberativă care este Consiliul Local. Este exact cum ai confunda Guvernul cu Parlamentul României, două instituţii total diferite. Dacă PDL-ul poate să facă abuzurile astea, probabil că nu mai trăim într-o ţară din Europa, trăim într-o ţară din lumea a treia sau a patra", a mai spus primarul Mangaliei.

Mihai Claudiu Tusac este primar PSD în Mangalia din 2008.

ANI cere procurorilor să-l cerceteze pentru fals în declaraţii pe primarul din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru că în declaraţia de interese nu a menţionat că este reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanţa şi SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici