Procurorii au dispus NUP a deputatului Calimente pentru fals în declaraţii

Parchetul instanţei supreme a dispus neînceperea urmăririi penale a deputatului PNL de Arad Mihăiţă Calimente pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală, ca urmare a sesizării ANI, care a declanşat verificări pe baza unor articole apărute în Academia Caţavencu.

82 afișări
Imaginea articolului Procurorii au dispus NUP a deputatului Calimente pentru fals în declaraţii

Procurorii au dispus NUP a deputatului Calimente pentru fals în declaraţii (Imagine: Camera Deputaţilor)

Deputatul Mihăiţă Calimente a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că a primit de la Parchetul ICCJ o comunicare privind neînceperea urmăririi penale şi a anunţat că va da în judecată ANI şi Academia Caţavencu, urmând să ceară fiecăreia un milion de euro pentru că a fost "hărţuit politic".

"Am primit comunicarea Parchetului ICCJ, în care procurorii fac o analiză a celor incriminate de ANI şi le desfiinţează pas cu pas, arătând că au interpretat eronat unele rubrici din declaraţia de avere. Se dispune neînceperea urmăririi penale pentru fals în declaraţii şi evaziune fiscală, iar cheltuielile de judecată rămân în sarcina statului", a spus Calimente.

Calimente a adăugat că "acuzaţiile false" îi deschid calea şi îi întăresc poziţia pentru a da în judecată revista care a lansat acuzaţiile şi ANI, care s-a autosesizat.

"Voi cere despăgubiri de un milion de euro atât revistei, cât şi ANI pentru că m-au hărţuit politic timp de un an", a afirmat Calimente.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut în ianuarie, procurorilor instanţei supreme, să îl cerceteze pe deputatul liberal Mihăiţă Calimente pentru un posibil fals în declaraţiile de avere, acesta declarând mai mulţi bani decât are în realitate şi omiţând să scrie că a vândut o maşină.

Ulterior, deputatul PNL Mihăiţă Calimente a respins acuzaţiile aduse de către ANI, precizând că angajaţii acestei instituţii sunt "cretini care umblă cu microfoane pe ei ca să prindă ziarişti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici