Un fost jandarm, reţinut pentru că ar fi spart mail-urile unor oficiali, printre care Igaş şi Blaga

Procurorii DIICOT cer, miercuri, Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a unui fost jandarm din Constanţa, Florin Nicolae, suspectat că ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care şi cel al fostului ministru de Interne Traian Igaş şi al preşedintelui Senatului, Vasile Blaga.

396 afișări
Imaginea articolului Un fost jandarm, reţinut pentru că ar fi spart mail-urile unor oficiali, printre care Igaş şi Blaga

Un fost jandarm, reţinut pentru că ar fi spart mail-urile unor oficiali, printre care Igaş şi Blaga (Imagine: Shutterstock)

Fostul jandarm a fost audiat, marţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la sediul central, pe numele lui fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru accesarea fără drept a unui sistem informatic.

Florin Nicolae a fost adus la Judecătoria Sectorului 5, instanţa urmând să decidă dacă admite propunerea procurorilor şi emite pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă.

Potrivit unor surse judiciare, hackerul, fost jandarm, este din Constanţa, are 30 de ani şi folosea numele "Virgil" când accesa sistemele informatice. Acesta este suspectat că ar fi spart adresele de mail ale mai multor oficiali, printre care şi cel al fostul ministru de Interne Traian Igaş.

Întrebat dacă şi el se află printre oficialii ale căror e-mail-uri au fost sparte de către fostul jandarm, Vasile Blaga a răspuns: "Am înţeles acum de la colegi că da, dar să îşi facă justiţia datoria. Trebuie să recunosc că nu am simţit".

Întrebat dacă a primit e-mail-uri ciudate sau dacă de pe contul său au fost transmise de către hacker e-mail-uri, Blaga a răspuns negativ.

"Nu am primit, dar se pare că un e-mail pe care nu l-am transmis a ajuns şi la domnia sa. Nu am nimic de ascuns", a mai spus fostul ministru de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici