Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, va susţine miercuri un discurs la ONU

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef DNA, a fost invitată să susţină un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt organizate de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, ce va avea loc miercuri, la New York, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

1027 afișări
Imaginea articolului Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, va susţine miercuri un discurs la ONU

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, va susţine miercuri un discurs la ONU

Dezbaterea marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenţiei Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei (UNCAC), cunoscută şi drept Convenţia de la Merida, semnată şi ratificată de România, alături de alte 182 de state.

La reuniune participă preşedintele Adunării Generale a Naţiunilor Unite Miroslav Lajčák şi secretarul general al Naţiunilor Unite António Guterres.

Laura Codruţa Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată „15 ani de implementare a Convenţiei – tendinţe, realizări şi provocări”.

Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care ceilalţi participanţi vor avea posibilitatea să adreseze întrebări şi să împărtăşească aspecte rezultate din experienţa ţărilor pe care le reprezintă, mai anunţă DNA într-un comunicat de presă.

În conformitate cu Rezoluţia 72/196, adoptată de Adunarea generală Naţiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, preşedintele forului menţionat va întocmi o sinteză a discuţiilor, document ce urmează a fi transmis Conferinţei statelor membre ale Convenţiei - for decizional - precum şi tuturor statelor membre ale ONU.

Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei a fost adoptată în octombrie 2003 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi a fost semnată la Merida, Mexic, ca urmare a recunoaşterii caracterului global al ameninţărilor pe care le presupune corupţia, ameninţări care impun o abordare cuprinzătoare şi multidisciplinară. Convenţia este un instrument anticorupţie ce reprezintă o angajare internaţională aproape universală, având în vedere că a fost semnată de 183 de state, iar dispoziţiile Convenţiei sunt obligatorii pentru statele semnatare. Convenţia a fost semnată de România la Merida la 9 decembrie 2003, fiind ratificată în anul 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici