Profesoară din Curtea de Argeş acuzată că dă note mici elevilor pentru a face meditaţii cu ea

O profesoară de matematică de la o şcoală din Curtea de Argeş este acuzată de părinţii a zeci de elevi că le dă note mici copiilor pentru a-i obliga să facă meditaţii cu ea, ISJ făcând o anchetă în acest caz şi recomandând constituirea unei Comisii de disciplină la unitatea de învăţământ.

1840 afișări
Imaginea articolului Profesoară din Curtea de Argeş acuzată că dă note mici elevilor pentru a face meditaţii cu ea

Profesoară din Curtea de Argeş acuzată că dă note mici elevilor pentru a face meditaţii cu ea (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Zeci de elevi de la Şcoala generală ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş au cerut transferul la alte unităţi de învăţământ, în ultimii ani, părinţii copiilor acuzând comportamentul profesoarei de matematică Adriana Niţă şi spunând că aceasta îi traumatizează pe elevi şi le dă teste extrem de dificile, urmate de note nejustificat de mici.

De altfel, mai mulţi părinţi au depus sesizări la conducerea şcolii, în care acuză atitudinea profesoarei de matematică.

Directorul adjunct al Şcolii ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş, profesoara Cornelia Sârbu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în urma sesizărilor primite de la părinţi, conducerea unităţii de învăţământ a făcut o evaluare internă în urma căreia s-a constatat că elevii profesoarei Adriana Niţă au note şi cu trei puncte mai mici decât cele primite la evaluarea naţională.

”În ultima vreme s-a constatat că elevii sunt evaluaţi mult mai drastic la clasă decât la evaluarea naţională şi atunci apar discrepanţe mari între notele primite la clasă şi cele de la evaluarea naţională. Felul în care evaluează domnia sa prin lucrările pe care le dă, prin subiectele pe care le dă la testări, sunt mult mai dificile decât subiectele pe care le primesc copiii la evaluarea naţională. Au fost cazuri în care la clasă au şi cu trei puncte mai puţin decât la evaluarea naţională”, a afirmat Cornelia Sârbu.

Ea a precizat că, în urma evaluării interne şi a constatărilor făcute, conducerea şcolii monitorizează activitatea profesoarei de matematică.

Directorul adjunct al şcolii a precizat că unii părinţi s-au plâns inclusiv de faptul că prin comportamentul său profesoara vrea să-i determine pe copii să facă meditaţii cu ea.

”Există şi plângeri privind pregătirea. Părinţii pun această manieră foarte drastică de evaluare pe seama faptului că se încearcă presiuni asupra copiilor, pentru ca aceştia să meargă la pregătire”, a spus Cornelia Sârbu.

Ea a menţionat că zecile de copii care au plecat din şcoală nu s-au putut transfera la altă clasă în aceeaşi unitate de învăţământ pentru că la clasele la care nu predă profesoara Adriana Niţă este profesor de matematică soţul acesteia.

”Practic orele de matematică sunt în familie la noi în şcoală şi în momentul de faţă elevii, dacă vor să se transfere ca să nu mai fie la clasa doamnei profesoare, pot face transferul la soţul dânsei, iar în aceste condiţii aleg să plece la altă şcoală. Câteva zeci de elevi au plecat. Părinţii invocă în documentele de transfer schimbarea domiciliului sau motive personale. Ei nu recunosc, în documente trec alte motive, dar discutând cu părinţii în urma transferului mulţi spun acelaşi lucru”, a mai spus Cornelia Sîrbu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, înştiinţat în legătură cu situaţia de la Şcoala ”Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeş, a făcut o anchetă la unitatea de învăţământ şi a recomandat constituirea unei Comisii de disciplină la nivelul şcolii, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ, Daiana Toboiu.

Profesoara de matematică Adriana Niţă a fost anterior directoare la o altă unitate de învăţământ, iar în urmă cu patru ani s-a transferat la Şcoala ”Mircea cel Bătrân”, într-o perioadă în care directorul acestei şcoli era soţul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici