Profesorul care a pretins favoruri sexuale a fost suspendat - VIDEO

Rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Andrei Marga, i-a suspendat, pe durata cercetării disciplinare, contractul individual de muncă profesorului Ilie Parpucea acuzat că a pretins favoruri sexuale unei studente.

1023 afișări
Imaginea articolului Profesorul care a pretins favoruri sexuale a fost suspendat - VIDEO

Profesorul care a pretins favoruri sexuale a fost suspendat

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de UBB din Cluj-Napoca, decizia a intrat în vigoare din 22 iunie.

"Rectorul UBB, Andrei Marga, a decis ca, începând cu 22 iunie, domnului Ilie Parpucea, profesor universitar la FSEGA, Catedra de Statistică, Previziuni, Matematică, i se suspendă contractul individual de muncă, din iniţiativa angajatorului, pe durata cercetării disciplinare", se arată în comunicatul semnat de rectorul Andrei Marga.

Conducerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca a iniţiat, săptămâna trecută, procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea pentru "comportament inadmisibil şi reprobabil", după ce acesta a fost filmat cerând favoruri sexuale unei studente pentru a o ajuta la licenţă.

"Decanatul şi Colegiul Consiliului Profesoral al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca au iniţiat procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea, pentru comportament inadmisibil şi reprobabil. Administratorul Căminului Economica I, Elena Filip, şi-a înaintat demisia, în urma încălcării Regulamentului de cazare care a permis folosirea ilegală a spaţiului dintr-un cămin studenţesc de către cadrul didactic menţionat", se arăta într-un comunicat de presă transmis, în 22 iunie, de Universitatea "Babeş Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca.

Video Stirileprotv.ro

Potrivit ProTv, o studentă de anul III de la FSEGA l-a filmat pe profesorul de matematică Ilie Parpucea, în vârstă de 61 de ani, cu o cameră ascunsă, într-o cameră de cămin de la Economica I, acesta fiind dezbrăcat.

Profesorul a fost filmat în timp ce îi spunea studentei, în camera de cămin, "Dezbracă-te că nu avem timp".

Studenta a declarat pentru ProTV că profesorul a încercat să pună mâna pe ea şi a întrebat-o dacă este pregătită, după care i-a spus să nu fie naivă. Studenta a spus că nu se aştepta la acest comportament şi a fugit din cameră.

De asemenea, studenta a afirmat că îi ceruse lui Parpucea ajutorul la examenul de licenţă şi s-a întâlnit cu acesta de mai multe ori atât în biroul profesorului, cât şi în camera de cămin pe care o folosea cadrul didactic.

Ulterior, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a constituit o comisie de analiză a comportamentului profesorului.

Purtătorul de cuvânt al UBB din Cluj-Napoca, Cristina Nistor, declara, în 22 iunie, că această comisie va analiza situaţia creată şi va prezenta o decizie Biroului de Senat al universităţii privind sancţiunea în cazul profesorului.

Vinerea trecută, profesorul universitar Ilie Parpucea nu s-a prezentat la şedinţa Comisiei de etică a facultăţii, care urma să analizeze comportamentul său, el lipsind şi miercuri când a invocat că este în concediu medical.

Totodată, Inspectoratul de Poliţie Cluj s-a autosesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de hărţuire sexuală de către profesorul Ilie Parpucea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici