Profesorul de istorie din cauza căruia două fete au fugit de acasă va fi anchetat disciplinar

Conducerea şcolii gimnaziale din comuna Moşna a decis ca profesorul de istorie din cauza căruia două fete au plecat de acasă să fie anchetat disciplinar. Cadrul didactic le-ar fi ameninţat pe cele două adolescente că le lasă corigente pentru că au deschis un cont de Facebook fals cu numele său.

893 afișări
Imaginea articolului Profesorul de istorie din cauza căruia două fete au fugit de acasă va fi anchetat disciplinar

Profesorul de istorie din cauza căruia două fete au fugit de acasă va fi anchetat disciplinar

Tinerele au părăsit şcoala imediat după discuţia cu profesorul şi nu s-au mai întors acasă, iar una dintre ele a fost găsită în cursul zilei de joi, a doua ajungând acasă vineri dimineaţă.

„Un anumit coleg de-al nostru a avut o discuţie cu ele, iar ele cred că s-au speriat şi au părăsit incinta şcolii în timpul pauzei. Noi deja chemaserăm părinţii să stăm de vorbă împreună, ele între timp au dispărut, noi am urmat procedurile de rigoare şi am pornit în căutarea lor”, a explicat Ioana Murariu, directorul Şcolii Gimnaziale Moşna.

Potrivit directorului instituţiei de învăţământ, motivul pentru care profesorul le-a apostofat pe cele două adolescente a fost unul personal.

„Motivul domnului profesor este unul personal, nu cred că ar fi fost locul să implice şcoala şi comunitatea. Era un motiv personal. (...) Noi ca şcoală am convocat comisia de disciplină care să ancheteze ce s-a întâmplat şi abia apoi o să transmitem şi noi concluziile celor întâmplate. Cu domnul profesor nu am discutat, el predă la două şcoli, ieri( nr. joi), nu a fost prezent la noi la şcoală, astăzi din cauza activităţilor pe care le-am organizat la şcoală de Ziua Eroilor nu am discutat cu el şi nici nu era etic. Comisia de Disciplină trebuie să îşi facă datoria”, a mai declarat Ioana Murariu.

Profesorul de istorie este suplinitor şi predă la şcoala din Mosna de aproximativ 5 ani.

Pentru că una dintre fete este în asistenţă maternală, reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului vor trimite în comună un psiholog care să discute cu fetele. Şi poliţia a început o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de întreaga situaţie.

Două eleve în clasa a 8-a la şcoala din localitatea ieşeană Moşna au fost certate, marţi, şi ameninţate cu corigenţa, de către profesorul de istorie, după ce fetele făcuseră un cont de Facebook fals cu numele cadrului didactic şi publicaseră acolo mai multe fotografii cu acesta şi cu familia lui. Speriate, fetele au fugit de la şcoală, iar noaptea de marţi spre miercuri au petrecut-o pe câmp, la mai bine de 20 de kilometri de satul în care locuiesc. Miercuri au fost văzute pe o şosea de către un localnic, care a convins-o pe una dintre ele să se întoarcă acasă, dar cealaltă a fugit. A doua fată a fost găsită joi dimineaţă, în jurul orei 4, în comuna Comarna, de către un şofer.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici