PROGNOZA METEO pentru vineri: Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de normalul acestei date calendaristice

Vineri, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de ziua anterioară şi se vor apropia de normalul acestei date calendaristice, exceptând regiunile vestice şi nord-vestice, unde acestea vor rămâne uşor peste mediile multianuale. Înnorările vor persista şi vor cădea precipitaţii în majoritatea regiunilor. După-amiza şi la începutul nopţii, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, pentru ca până la sfârşitul intervalului acestea să se extindă şi în Muntenia şi Dobrogea.

284 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO pentru vineri: Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de normalul acestei date calendaristice

PROGNOZA METEO pentru vineri: Valorile termice vor fi în scădere şi se vor apropia de normalul acestei date calendaristice (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Local şi temporar va ninge şi în restul teritoriului, dar în general slab cantitativ. Excepţie va face zona litoralului, iar în prima parte a zilei şi partea de sud şi sud-vest a ţării, unde pe spaţii restrânse se vor semnala precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei. Cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precădere în Oltenia şi la munte şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, dar şi la munte, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar în sudul Banatului rafalele vor depăşi 80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, uşor mai ridicate în Dealurile de Vest, spre 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 şi 2 grade.

BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în scădere faţă de ziua anterioară şi se vor apropia de normalul acestei date calendaristice. Cerul va fi mai mult noros şi trecător, ziua, se vor semnala precipitaţii slabe mixte, cu precădere dimineaţa şi din nou spre seară. Noaptea va ninge, mai însemnat cantitativ în a doua parte a intervalului şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări încă din orele dimineţii, cu rafalele ce vor depăşi temporar 50...60 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea pe parcursul nopţii. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă de -2...-1 grad.

MUNTE

Valorile termice vor fi în scădere faţă de ziua anterioară şi se vor apropia de normalul acestei date calendaristice, iar înnorările vor persista pe tot parcursul intervalului. Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a zonei montane, începând din orele amiezii cu zona Munţilor Banatului şi cea a Carpaţilor Meridionali, apoi şi a celor de Curbură, unde cantităţile de precipitaţii vor fi pe arii restrânse mai însemnate şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând ninsoarea, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar în Munţii Banatului şi în grupa vestică a Carpaţilor Meridionali, dar şi pe crestele cele mai înalte din rest, rafalele vor depăşi 80 km/h.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici