Proiecte CGMB: Aproape 5,8 milioane de euro pentru reabilitarea a cinci artere din Capitală

Administraţia Străzilor Bucureşti ar putea da aproape 5,8 milioane de euro pentru a reabilita a cinci artere din sectoarele 1, 3, 5 şi 6, care însumează aproximativ 2.300 de metri, proiectele urmând să fie dezbătute marţi de consilierii generali.

420 afișări
Imaginea articolului Proiecte CGMB: Aproape 5,8 milioane de euro pentru reabilitarea a cinci artere din Capitală

Proiecte CGMB: Aproape 5,8 milioane de euro pentru reabilitarea a cinci artere din Capitală (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) se află cinci proiecte de hotărâre privind reabilitarea sistemului rutier pe străzile Mavrogheni, Bilciureşti, Drumul Săbăreni, Floare de Vârf şi Ion Ghica.

Astfel, reabilitarea străzii Ion Ghica din Sectorul 3 - care asigură accesul către parcarea subterană din zona Universităţii - va costa 1.358.760 euro cu TVA. Strada are o lungime de 222,5 metri şi va fi reabilitată într-o perioadă de şapte luni, partea carosabilă urmând să fie îngustată, iar trotuarele, lărgite.

Pentru reabilitarea străzii Drumul Săbăreni din Sectorul 6 al Capitalei (lungime - 1.611 metri) s-ar putea plăti 3.285.330 euro cu TVA, lucrările urmând să fie finalizate în termen de un an.

Un alt proiect de hotărâre are în vedere reabilitarea sistemului rutier pe strada Mavrogheni din Sectorul 3 - aflată în apropierea Pieţei Sfântul Gheorghe, cu o lungime de 125,9 metri. Valoarea investiţiei - 537.280 de euro, iar durata lucrărilor - patru luni.

Pentru reabilitarea străzii Bilciureşti din Sectorul 1 (lungime - 190,5 metri) s-ar putea da 387.800 euro cu TVA, lucrările urmând să fie finalizate în trei luni.

Un alt proiect de hotărâre are în vedere reabilitarea sistemului rutier pe strada Floare de Vârf din Sectorul 5, cu o lungime de 169 de metri, care face legătura dintre Şoseaua Alexandriei şi strada Tăcerii. Valoarea investiţiei este de 228.460 de euro, iar lucrărilor vor dura două luni.

Potrivit proiectelor de hotărâre, pentru refacerea arterelor nu este nevoie de exproprieri, lucrările urmând să fie făcute pe domeniul public existent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici