Proiecte elveţiene de 1,5 milioane franci pentru serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică

România va beneficia de o finanţare de peste 1,5 milioane de franci elveţieni pentru două proiecte menite să îmbunătăţească, prin programe de formare, calitatea serviciilor de urgenţă şi a serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică.

76 afișări
Imaginea articolului Proiecte elveţiene de 1,5 milioane franci pentru serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică

Proiecte elveţiene de 1,5 mil. franci pentru serviciile de urgenţă şi terapie intensivă pediatrică

Finanţarea este acordată în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, cu o valoare totală de 181 milioane de franci elveţieni, desfăşurat în perioada 2009 - 2019 şi având ca scop reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi restul statelor membre ale Uniunii Europene, precum şi a disparităţilor dintre regiunile României.

Parte din fondul temativ "Reforme în domeniul sănătăţii", cele două proiecte - "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor de urgenţă prespitaliceşti şi spitaliceşti, prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" şi "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" - au fost prezentate, miercuri, la Centrul de Formare din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor a Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, în prezenţa ambasadorului Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet, secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc şi a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Durata de implementare a celor două proiecte este de doi ani.

Proiectul "Îmbunătăţirea calităţii serviciilor în unităţile de terapie intensivă pediatrică prin dezvoltarea şi implementarea unui program de formare" îi are beneficiari pe copiii în vârstă de până la 15 ani, mai ales pe copiii din familii marginalizate care sunt victime ale accidentelor casnice.

"Cel mai mare deficit de medici este în secţiile de terapie intensivă, de aceea prin acest program se doreşte pregătirea unui număr cât mai mare de medici în această specialitate", a spus Dorel Săndesc.

La rândul său, Raed Arafat a explicat că vor fi pregătiţi medici de diverse specialităţi care vor putea activa în terapie intensivă, la finalizarea programului de doi ani, precum şi rezidenţi, care vor fi formaţi în medicină de urgenţă, inclusiv salvare aeriană şi salvare montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici