Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit în curtea unui liceu din Reşiţa

Un proiectil exploziv din al Doilea Război Mondial, în stare de funcţionare, a fost găsit, joi, în curtea Colegiului Naţional “Mircea Eliade” din Reşiţa, în care învaţă sute de elevi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

240 afișări
Imaginea articolului Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit în curtea unui liceu din Reşiţa

Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit în curtea unui liceu din Reşiţa (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Foto Mediafax)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, Elena Tarla, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că proiectilor neexplodat avea calibrul de 76 de milimetri şi a fost ridicat de către o echipă pirotehnică pentru a-l transporta la un poligon, unde va fi distrus.

“A fost găsit un proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri în curtea Colegiului <Mircea Eliade>, lângă corpul B, de către o persoană în momentul în care efectua nişte lucrări pentru reînnoirea unor conducte de alimentare cu apă. S-a sunat la 112 şi colegii mei, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa s-a deplasat acolo să ridice proiectilul respectiv”, a afirmat Elena Tarla.

Proiectilul exploziv, în stare de funcţionare, se afla la aproximativ jumătate de metru sub pământ, lângă cel mai mare corp al unităţii de învăţământ, în care învaţă sute de elevi.

Cel mai probabil, proiectilul a ajuns acolo în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici