Protest faţă de proiectul de la Roşia Montană, în faţa ambasadei României din Londra

Un protest de solidaritate cu cel din Bucureşti faţă de proiectul de la Roşia Montană, la care au participat între 150 şi 200 de persoane, a avut loc în faţa ambasadei României la Londra, relatează The Guardian.

419 afișări
Imaginea articolului Protest faţă de proiectul de la Roşia Montană, în faţa ambasadei României din Londra

Protest faţă de proiectul de la Roşia Montană, în faţa ambasadei României din Londra - presă (Imagine: Cristian Movila/Mediafax Foto)

Oana Mondoc, în vârstă de 26 de ani, o activistă de la Londra, a organizat şi a participat la acest protest care ar fi atras între 150 şi 200 de persoane, români şi militanţi pentru protecţia mediului.

"Este o luptă simbolică a generaţiei noastre. Este unul dintre cele mai importante lucruri care se întâmplă acasă şi am aflat prin intermediul Facebook şi Twitter", a declarat ea. "Guvernul nostru şi-a folosit poziţia pentru a exploata, nu pentru a-şi proteja cetăţenii. (...) Oamenii vor continua să protesteze până când va fi clar că Parlamentul votează împotriva acestei legi şi declară astfel de mine ilegale", a adăugat ea, referindu-se la proiectul aprobat de Guvern în 27 august, care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi care urmează să fie transmis Parlamentului spre adoptare.

Jari Natunen, un biochimist finlandez, a condamnat aceste planuri, pe care le consideră similare schemelor realizate de compania minieră finlandeză Talvivaara, care a lăsat moştenire ape poluate cu uraniu şi metale.

Mii de persoane au ieşit pe străzi, duminică, în mai multe oraşe din România, pentru a protesta faţă de recentul proiect care permite companiei canadiene Gabriel Resources să exploateze aurul şi argintul de la Roşia Montană. La Bucureşti, proteste au avut loc zilnic, începând de duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici