Protest spontan la Spitalul Judeţean Reşiţa. Angajaţii sunt nemulţumiţi de reducerea sporurilor

Aproximativ 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Reşiţa au protestat, miercuri, în curtea instituţiei, dar şi în faţa biroului directorului unităţii medicale, nemulţumiţi fiind de faptul că sporurile le-au fost reduse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

365 afișări
Imaginea articolului Protest spontan la Spitalul Judeţean Reşiţa. Angajaţii sunt nemulţumiţi de reducerea sporurilor

Protest la Spitalul Judeţean Reşiţa faţă de reducerea sporurilor

Protestul spontan a fost organizat la Spitalul Judeţean Reşiţa, din judeţul Caraş-Severin, de către aproximativ 30 de medici, asistente, infirmieri şi brancardieri angajaţi în trei secţii ale unităţii medicale.

Angajaţii au protestat atât în curtea spitalului, cât şi în faţa biroului directorului, fiind nemulţumiţi de faptul că, din data de 5 martie, sporurile le-au fost reduse la minimum.

„A fost un protest spontan organizat de 30 de angajaţi faţă de reducerea sporurilor de la maxim la minim. Au fost angajaţi de pe trei secţii, Unitatea de Primiri Urgenţe, Medicină Legală şi Prosectură. Ca urmare a modificărilor legislative, s-a redus o anumită categorie de sporuri, sporuri pentru condiţii periculoase, pe care le au anumite secţii. Unele sunt variabile, iar unele sunt sporuri fixe şi unde au fost variabile, s-au redus de la maxim la minim. De exemplu, unde a fost 15%, s-a redus la 12%, unde a fost 50%, s-a redus la 30%. Dar cu menţiunea că toate sunt în limitele legale prevăzute de lege. I-am invitat la mine în birou pe reprezentanţii lor, am purtat o discuţie civilizată în prezenţa sindicatelor. Inclusiv liderii de sindicat au declarat că măsurile luate au fost în litera legii şi că nu au obiecţiunii în acest sens, urmând să acţioneze pe linie sindicală la Bucureşti pentru a obţine acele drepturi pe care le revendică”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul Spitalului Judeţean Reşiţa, Waldemar Murgu.

Protestul spontan organizat la Spitalul Judeţean Reşiţa s-a desfăşurat timp de aproximativ 30 de minute, iar apoi angajaţii s-au mutat în faţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru a-şi exprima nemulţumirile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici