Raed Arafat: Intrarea în vigoare a noului Contract cadru, amânată trei luni în lipsa bugetului pe 2013

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat, joi, amânarea cu trei luni a intrării în vigoare a noului Contract cadru privind asistenţa medicală, întrucât nu a fost finalizat proiectul de buget pentru 2013.

394 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Intrarea în vigoare a noului Contract cadru, amânată trei luni în lipsa bugetului pe 2013

Raed Arafat (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Raed Arafat a spus, la dezbaterea publică a proiectului Contractului cadru pentru acordarea asistenţei medicale în perioada 2013-2014, că actualul Contract cadru se prelungeşte cu trei luni, până se va finaliza bugetul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a precizat că joi vor fi adunate propunerile celor care oferă servicii medicale, iar forma finală a proiectului noului Contract cadru va fi pusă în dezbatere publică

Medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip, a precizat că noul Contract cadru nu este modificat substanţial.

"Noul Contract cadru nu aduce modificări mari, există mai mult adaptări, maturizări ale relaţiei între Casă şi furnizori. Prin noul Contract cadru trebuie să ne pregătim pentru aplicarea noii Legi a sănătăţii, care într-adevăr aduce unele modificări radicale ca şi concept pentru sistemul asigurărilor de sănătate din România. De aceea este mai bine să prevezi în Contractul cadru şi în noua legislaţie aceste modificări, decât să fie făcută o adaptare bruscă legislativă", a spus Marius Filip.

El a precizat că amânarea noului Contract cadru nu va afecta intrarea în vigoare a reţetei electronice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici