Raed Arafat: Pentru bărbatul din Bălceşti trebuia chemată ambulanţa. Când a ajuns la spital era deja decedat

Bărbatul din comuna Laloşu era decedat când a ajuns în faţa clădirii Spitalului Orăşenesc Bălceşti, fapt confirmat de trei medici de familie, iar în acest caz familia trebuia să cheme ambulanţa, nu să plimbe pacientul 50 de kilometri cu maşina, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Raed Arafat.

81 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Pentru bărbatul din Bălceşti trebuia chemată ambulanţa. Când a ajuns la spital era deja decedat

Raed Arafat: Pentru bărbatul din Bălceşti trebuia chemată ambulanţa. Când a ajuns la spital era deja decedat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Informaţiile pe care le-am primit arată că trei medici de familie au confirmat că bărbatul era decedat când a ajuns la spital. Mai mult, este de neînţeles de ce nu a fost chemată de la început ambulanţa şi a fost plimbat cu o maşină particulară, aşezat pe bancheta din spate. În plus, de la Ambulanţă am aflat că persoana care a sunat la 112 pentru acest caz nu era şi cea care conducea maşina. Astfel că atunci când medicii de la ambulanţă au revenit cu un telefon pentru a localiza maşina particulară în care se afla bolnavul, apelantul nu a ştiut ce să spună", a susţinut subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, citând din raportul primit de la Ambulanţa Bălceşti.

Bărbatul a fost transportat de un vecin cu maşina la spitalul din Bălceşti, însă acolo au constatat că unitatea sanitară nu mai funcţiona.

Rudele bărbatului mort au spus că după ce au aflat că unitatea medicală este închisă au sunat la Serviciul de Ambulanţă din Bălceşti, însă salvarea de pe tură era plecată într-un caz de urgenţă.

Ulterior, după aproximativ 40 de minute de aşteptare în faţa clădirii spitalului, bărbatul a murit. La aflarea veştii, sora şi soţia bărbatului, care ajunseseră în faţa clădirii spitalului, au leşinat.

Rudele acestuia au precizat că nu ştiau că spitalul fusese închis.

Potrivit directorului medical al Spitalului din Bălceşti, Victoria Şencar, unitatea a fost închisă la 1 aprilie deşi avea toate specialităţile şi nu avea datorii.

Ea a precizat că în prezent în spital mai sunt medici şi asistente care nu şi-au exprimat încă dorinţa de a fi transferaţi la alte unităţi, dar care "nu pot acorda îngrijiri şi asistenţă medicală".

"Spitalul a fost desfiinţat. Pot să vă spun că este un spital modern care are toate specialităţile, dar în acest moment este închis. Cadrele medicale, între care şi eu, care nu au făcut o opţiune pentru o unitate pentru a pleca au mai rămas aici, dar unitatea nu mai fucnţionează în mod oficial de la 1 aprilie, fiind închisă de Ministerul Sănătăţii", a declarat Victoria Şencar.

Cadrele medicale şi personalul aflat încă în spitalul din Bălceşti au anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea şi Primăria Bălceşti despre incident.

La Staţia de ambulanţă din Bălceşti sunt trei maşini de intervenţie, câte una pe tură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici