Rasaliu: Nu consider că am fost în incompatibilitate pentru o zi; am vrut să muncesc

Fostul senator Marian Rasaliu, declarat incompatibil de către ANI după ce a câştigat în timpul mandatului funcţia de şef serviciu la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Braşov, susţine că nu s-a aflat în incompatibilitate şi că nu a făcut altceva decât să vrea să muncească.

151 afișări
Imaginea articolului Rasaliu: Nu consider că am fost în incompatibilitate pentru o zi; am vrut să muncesc

Rasaliu: Nu consider că am fost în incompatibilitate pentru o zi; am vrut să muncesc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Eu nu consider că a fost o incompatibilitate pentru o zi, pentru că aveam timp de gândire. Puteam să optez pentru oprirea mandatului de senator şi continuarea celui de şef de serviciu. Câteva ore consider că aveam dreptul să aleg între cele două chestiuni. Nu am făcut altceva decât să vreau să muncesc", a declarat Rasaliu, contactat de MEDIAFAX.

El a subliniat că nu a avut firme în paralel cu mandatul de parlamentar.

"Nu am avut afaceri, nu am derulat niciun fel de altfel de activităţi, pur şi simplu mi-am făcut meseria şi consider că nu am încălcat legea. Dacă ANI a stabilit că am încălcat legea, atunci eu mă supun şi voi face în continuare demersurile care trebuie", a arătat Marian Rasaliu.

Fostul senator a menţionat că, în momentul în care a decis să participe la acest concurs, a mers la ANFP cu un dosar.

"Acest dosar a fost acceptat de către o autoritate a statului numită Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi mi s-a pemis să particip la acest concurs. Ca orice cetăţean al acestei ţări cu drepturi depline, am participat la acest concurs şi am câştigat, iar, după ce am câştigat, am avut posibilitatea, conform legii, să optez între cele două funcţii", a afirmat Rasaliu.

El a declarat că s-a suspendat din funcţia de şef serviciu şi şi-a continuat mandatul de senator, iar din luna decembrie 2012 a revenit şi, prin decizia ANFP, a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, "prin decizii ale statului", a preluat funcţia de şef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Braşov.

"Eu nu consider că a fost o incompatibilitate pentru o zi, pentru că aveam timp de gândire. Puteam să optez pentru oprirea mandatului de senator şi continuarea celui de şef de serviciu. Câteva ore consider că aveam dreptul să aleg între cele două chestiuni. Nu am făcut altceva decât să vreau să muncesc", a spus fostul parlamentar.

Întrebat dacă va ataca în instanţă decizia ANI, el a răspuns: "Nu am luat încă o hotărâre. Sunt încă în termenul legal".

"Ceea ce vreau să subliniez este că, neavând alte afaceri în paralel cu mandatul de senator, fiind expert contabil, economist prin formaţie profesională, am considerat că puteam să fac lucrul acesta mai ales că în perioada aceea, după ce am câştigat, consider că aveam dreptul să aleg între cele două lucruri", a mai ţinut să precizeze fostul senator.

Marian Iulian Rasaliu a participat, în perioada mandatului de senator (2008-2012), la concursul organizat în 1 octombrie 2010 de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Braşov, în vederea ocupării funcţiei de şef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite. În urma susţinerii concursului, Marian-Iulian Rasaliu a fost declarat "admis" şi numit în funcţia publică la data de 12 octombrie 2010, pe perioadă nedeterminată.

"Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, Rasaliu Marian Iulian s-a suspendat din funcţia publică pe durata exercitării mandatului de senator, respectiv până la data de 19 decembrie 2012. La data participării la concurs, respectiv la data ocupării funcţiei publice de şef serviciu, acesta deţinea deja o funcţie publică - Senator în Parlamentul României", potrivit ANI.

Inspectorii de integritate au stabilit că Rasaliu a fost în incompatibilitate din 13 octombrie 2010 (data suspendării din funcţia publică de şef serviciu - Serviciul Economic Recuperare Debite APIA) până în 19 decembrie 2012 (data reluării activităţii în funcţia publică de conducere de şef serviciu).

"Astfel, Rasaliu Marian Iulian nu a respectat dispoziţiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Calitatea de […] senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului»", a precizat ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici